Închide

Italian-French kiss | Campari finalizează preluarea celebrului cognac Courvoisier

Avatar
Courvoisier Cognac Campari

Foto: Courvoisier

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul italian al băuturilor spirtoase Campari Group a anunțat finalizarea achiziției Beam Holdings France, proprietarul mărcii Courvoisier. Achiziția a fost finalizată în conformitate cu acordul încheiat în luna decembrie a anului trecut, potrivit revistei FoodBev.

În februarie, Campari a încheiat un acord cu Beam Suntory pentru achiziționarea Beam Holdings France (redenumit acum Courvoisier Holdings France) pentru 1,17 miliarde de dolari.

Valoarea contabilă a stocurilor scadente, la 30 aprilie 2024, a fost estimată la 410 milioane de dolari, iar această sumă a fost inclusă în prețul final de achiziție.

Campari Group va plăti, de asemenea, o sumă estimată la 30 de milioane de dolari pentru produsele finite din companiile vânzătorului aflate pe piață, conform unui acord de transfer de stocuri citat de ItalianFood.net.

Un earn-out de până la 120 de milioane de dolari poate fi plătit în 2029, în funcție de atingerea obiectivelor de vânzări nete pentru întregul an 2028. În cazul în care se plătește earn-out-ul, valoarea totală a companiei ar ajunge la 1,32 miliarde de dolari.

Prețul de achiziție și stocul de produse finite sunt încă supuse mecanismelor standard de ajustare a prețurilor, care vor fi calculate în următoarele 90 de zile.

scroll to top