Închide

Lanțul de cosmetice și drogherii The Body Shop se vinde! Proprietarul pare că renunță după doar șase ani

Avatar
The Body Shop

Foto: retailnews.asia

Timp de citire: < 1 minut

Lanțul de produse cosmetice The Body Shop ar putea fi scos la vânzare, proprietarul brazilian Natura & Co analizând opțiunile strategice pentru acest lanț, ale cărui vânzări sunt dezamăgitoare de ceva timp.

Posibilitatea unei vânzări a fost sugerată încă din vara anului trecut, întrucât noul director general al Natura & Co dorește să își repună compania pe drumul cel bun, iar lanțul de cosmetice activiste este o parte mai slabă în cadrul grupului. Retailerul își vede vânzările în scădere drastică, în parte din cauza ieșirii din Rusia.

Acum, proprietarul confirmă aceste zvonuri: consiliul de administrație a autorizat conducerea să exploreze “alternative strategice” pentru The Body Shop, care ar putea include o posibilă vânzare către o parte interesată. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că acest proces va duce la o tranzacție, precizează compania într-un scurt comunicat de presă citat de RetailDetail.

The Body Shop a fost fondat în 1976 de către Anita Roddick, activistă pentru drepturile mediului și ale animalelor, și a trecut în mâinile L’Oréal treizeci de ani mai târziu. După ce a fost achiziționată de Natura în 2017, compania cu 3.000 de magazine în întreaga lume s-a reîntâlnit cu trecutul său activist.

scroll to top