Închide

Lego va investi peste 1 miliard de dolari într-o fabrică de cărămidă din SUA

Avatar
lego, site, replica

Fotografie de sttimm pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Producătorul danez de jucării Lego va investi peste un miliard de dolari într-o fabrică în SUA, pentru a scurta lanţurile de aprovizionare şi a face faţă cererii în creştere de “cărămizi” de plastic colorate, pe una din cele mai mari pieţe ale sale, transmite Reuters.

Unitatea din Chesterfield County, Virginia, va fi a doua deţinută de firma daneză în America de Nord, şi a şaptea pe plan global, după ce anul trecut a fost anunţată o nouă fabrică în Vietnam.

Investiţia este în linie cu strategia de plasare a producţiei aproape de pieţele cheie, strategie care a ajutat Lego în perioada în care industria globală se confrunta cu perturbări ale lanţurilor de aprovizionare în urma pandemiei. De asemenea, fabrica va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

“Fabricile noastre sunt situate aproape de cele mai mari pieţe ale noastre, ceea ce scurtează distanţa pe care trebuie să o parcurgă produsele noastre. Aceasta ne permite să răspunde rapid modificării cererii şi ne ajută să gestionăm amprenta noastră de carbon”, a afirmat directorul de operaţiuni Carsten Rasmussen.

Fabrica va fi alimentată cu energie regenerabilă, produsă la un parc solar în interiorul unităţii, a informat Lego. Compania s-a angajat ca până la finalul deceniului să înlocuiască “cărămizile” de plastic şi să le producă doar din materiale sustenabile.

Unitatea din SUA ar urma să devină operaţională în semestrul doi din 2025 şi va avea peste 1.760 de angajaţi. În 2006, Lego a închis o fabrică mai mică din Connecticut iar piaţa din SUA este aprovizionată în prezent de la o unitate din Mexic.

Compania are acum aproximativ 2.600 de angajaţi în Statele Unite, unde operează 100 de magazine.

Anul trecut, Lego a raportat o creştere a vânzărilor de 27%, la 55,3 miliarde de coroane daneze (77,8 miliarde de dolari). Compania produce anual aproximativ 100 miliarde de “cărămizi” de plastic colorate şi pe plan global are în jur de 24.000 de angajaţi.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să ştie că în limba latină ‘lego’ înseamnă ‘eu îmbin’.

scroll to top