Închide

Lewis Hamilton, investiție de 200.000 $ într-un start-up britanic care livrează alimente

Avatar
Hamilton Covid

Foto: SportsRush.com

Timp de citire: 2 minute

Pilotul britanic de Formula 1, Lewis Hamilton, a investit peste 200.000 de dolari în compania britanică Zapp, un start-up care livrează alimente, potrivit CNBC.

Firma, cu sediul la Londra, a declarat vineri că a strâns numerar ”proaspăt” într-o rundă de finanțare din seria B, condusă de firmele de capital de risc Lightspeed Venture Partners, 468 Capital și BroadLight Capital. Au participat și investitorii existenți: Atomico, Burda și Vorwerk Ventures.

Zapp nu și-a dezvăluit evaluarea și a refuzat să comenteze cu privire la mărimea investiției lui Hamilton.

Implicarea lui Hamilton marchează o investiție rară într-un start-up din partea starului curselor de F1. Pilotul echipei Mercedes a câștigat șapte titluri de Campionat Mondial, deținând un record comun cu pilotul german retras Michael Schumacher.

Fondat în 2020, serviciul Zapp le permite oamenilor să cumpere gustări, băuturi și articole esențiale din așa-numitele „dark stores”, depozite mici construite cu unicul scop de a pregăti comenzile de livrare online. Aplicația promite timpi de livrare de cel puțin 20 de minute.

Zapp este unul dintre retailerii din Europa care concurează pentru portofelele cumpărătorilor cu promisiunea unei livrări super-rapide. Concurează împotriva unor rivali bine finanțați, inclusiv compania turcă Getir și firmele germane Gorillas și Flink.

Zapp susține că este diferit de concurenți, deoarece aplicația sa oferă o alternativă digitală la magazinul de proximitate, mai degrabă decât o versiune online a unui supermarket precum Tesco sau Sainsbury’s. Compania operează în prezent în șapte orașe, inclusiv Londra, Amsterdam și Paris.

„Cu noua infuzie de capital, ne vom concentra pe obținerea profitabilității pe piețele noastre existente, precum și pe aducerea Zapp la noi clienți la nivel global”, a declarat cofondatorul Zapp, Joe Falter, într-un comunicat.

Compania a spus că intenționează, de asemenea, să cheltuiască noul capital pentru îmbunătățirea experienței clienților și a lanțului de aprovizionare. Anul trecut, Zapp a deschis un centru de distribuție de 25.000 de metri pătrați în Londra.

JPMorgan a acționat în calitate de consilier financiar al lui Zapp în cadrul tranzacției, a spus compania.

Firmele de livrare rapidă au cunoscut o creștere la fel de rapidă de la debutul pandemiei de coronavirus. Getir a fost evaluat cel mai recent de investitori la 7,7 miliarde de dolari, în timp ce Gorillas a obținut o rundă de finanțare de 1 miliard de dolari, condusă de firma germană de livrare a alimentelor Delivery Hero, care a evaluat-o la peste 3 miliarde de dolari. Între timp, DoorDash a condus o investiție de 750 de milioane de dolari în start-up-ul berlinez Flink.

Pe măsură ce spațiul a devenit din ce în ce mai aglomerat, au apărut semne tot mai mari de consolidare, Getir cumpărând start-up-ul londonez Weezy, iar Gorillas pe rivalul francez Frichti.

Investitorii și directorii în tehnologie încep să pună la îndoială sustenabilitatea pe termen lung a unor astfel de start-up-uri. Tim Steiner, CEO-ul companiei de tehnologie de retail Ocado, a declarat miercuri că vede „o mică diferențiere între toți jucătorii de acolo” și nu este surprins să vadă o consolidare pe piață.

„Nu vedem că un câștigător ia toată piața”, a declarat Steve O’Hear, vicepreședintele de strategie al Zapp, pentru CNBC. „La fel ca pe piața mai largă de produse alimentare, există loc pentru diferiți jucători și, în trecut, clienții au demonstrat că prețuiesc alegerea.”

scroll to top