Închide

Locuitorii din Viena vor primi vouchere de la primărie pentru a ieși în oraș

Avatar
sacher cake, vienna, cake

Fotografie de Suissgirl pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Primăria din Viena a decis să acorde fiecărei familii vouchere în valoare de 50 de euro, care vor putea fi cheltuite în restaurante şi cafenele din capitala Austriei începând de vineri, când aceste localuri se vor redeschide.

Primarul social democrat Michael Ludwig, care vrea să fie reales la alegerile locale din 22 octombrie, a anunţat această măsură, în valoare de 40 de milioane de euro printr-un mesaj publicat miercuri pe Twitter.

Restaurantele şi cafenelele au fost închise în data de 16 martie, când a fost introdusă o măsură de carantină la nivel naţional pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Decizia edilului Vienei vine să suplimenteze un plan naţional al guvernului, care vrea să ajute restaurantele prin reducerea unor taxe precum Taxa pe Valoarea Adăugată, taxa pe băuturi non-alcoolice şi o taxă specială pentru vinul spumant. Sectorul restaurantelor şi cafenelelor este unul din cele mai grav lovite de măsurile de izolare, al căror impact a fost agravat de colapsul turismului.

Reprezentanţii primăriei din Viena au precizat că locuitorii capitalei vor primi voucherele via mail. Persoanele singure vor primi un voucher în valoare de 25 de euro. De asemenea, restaurantele şi cafenelele pot schimba voucherele pentru cash. 

scroll to top