Închide

Lohscheller, Opel: Vom vinde mașini 100% electrice în Europa din 2028

Avatar
Opel Manta

Foto: motor.at

Timp de citire: < 1 minut
Opel urmează să vândă maşini 100% elecrice în Europa începând din 2028, una dintre cele mai ambiţioase date în acest sens în lume, a anunţat joi într-o conferinţă de presă directorul mărcii Michael Lohscheller, relatează news.ro, citând AFP.

Marca germană din cadrul grupului auto Stellantis (PSA-Fiat-Chrysler), care şi-a redus puternic gama în ultimii ani, este pe cale să se relanseze cu o gamă tot mai electrică.

În rândul concurenţei, grupul Volkswagen (VW) intenţionează să vândă 60% maşini electrice în Europa începând din 2030 şi 50% la nivel global.

Marca de lux VW Audi urmează să nu mai producă motoare tradiţionale cu combustie începând din 2033.

Jaguar a anunţat, la rândul său, că maşinile sale urmează să fie 100% electrice începând din 2025.

Ford şi Volvo vizează anul 2030 pentru a-şi retrage motoarele pe benzină sau diesel din oferta în Europa.

Opel intenţionează, de asemenea, să se lanseze cu o ofertă 100% electrică în China, unde Stellantis înregistrează vânzări slabe, a mai anunţat joi directorul mărcii.

În vederea unei dinamizări a imaginii, marca promite să instaleze, ”la mijlocul deceniului”, o baterie pe modelul sport Manta, din anii ’70, model prezentat pe larg într-un material original afaceri.news.

Opel va prezenta următoarea generație a modelului Astra la sfârșitul acestui an. Va fi prima generație Astra, care va fi și electrificată, pe care Opel intenționează să o prezinte din toamnă încolo. Descrierea modelului o regăsiți într-un amplu material marca afaceri.news.

scroll to top