Închide

L’Oréal și UNESCO acordă burse private în valoare de 188 de mii de lei tinerelor cercetătoare

Avatar
woman, programming, glasses

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

L’Oréal România, în parteneriat cu UNESCO, începe a 12-a ediție a competiției de proiecte de cercetare pentru femeile din știință, prin care se acordă patru burse în valoare totală de 188.000 de lei.

Potrivit retail.ro, în cadrul programului se acordă patru burse în valoare totală de 188.000 lei, pentru finanțarea unor activități de cercetare desfășurate pe teritoriul României, în domeniile științele vieții și științe fizice. Programul se adresează femeilor care activează în cercetare, cu vârsta de maximum 40 de ani.

Ca o companie ce investește 3,4% din cifra globală de vânzări în cercetare și dezvoltare, adică peste 960 milioane de euro la nivel global, înțelegem profund nevoia de finanțare a cercetării. Tocmai de aceea, în România, credem că este de datoria noastră să contribuim la sprijinirea acelor proiecte și profesioniști care pot aduce schimbări revoluționare în știință.

În același timp, statisticile ne arată că există, încă, diferențe între rolul femeilor și al bărbaților în cercetare. Este motivul pentru care continuăm să le oferim sprijin tinerelor cercetătoare pentru care finanțările proiectelor reprezintă un pas uriaș către noi descoperiri științifice. Până acum, în 11 ediții, am susținut 29 de cercetătoare cu peste 1,2 milioane de lei investiți în activitatea lor, contribuind activ la dezvoltarea unui domeniu vital pentru omenire”, a declarat Simona Fîrtat, corporate communication & public affairs manager L’Oréal România.

Criterii pentru bursele oferite de L’Oreal

Cercetătoarele care vor să aplice în cadrul programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”, trebuie să respecte următoarele cerințe:

  • Să își desfășoare activitatea de cercetare în România
  • Să aibă maximum 40 de ani
  • Să se încadreze într-una dintre ariile de cercetare științele vieții sau științe fizice
  • Să fie doctorande sau să fi obținut titlul științific de doctor și să urmeze un program de pregătire postuniversitară în România

Proiectele se depun până pe 24 iulie 2021, online pe platforma www.forwomeninscience.com. Cele patru burse, fiecare în valoare de 47.000 de lei, se acordă pentru finanțarea a două proiecte de cercetare în ariile menționate.

Bursele L’Oréal – UNESCO ”For Women in Science” se acordă anual la nivel național sau regional, în ceremonii organizate în 117 țări. Asfel, 275 de tinere care activează în domeniul științific, beneficiază în fiecare an de programe de bursă naționale sau regionale.

Dintre acestea, 15 femei de știință sunt selectate în cadrul programului Internațional Rising Talents. În plus, anual, cinci femei de știință primesc premiul L’Oréal – UNESCO For Women in Science Award pentru activitatea desfășurată în domeniul lor, Științele Vieții sau Științele Fizice. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro.

L’Oréal România, parte a Grupului L’Oréal, are o istorie de 23 de ani și are 23 de branduri și o rețea de distribuție complexă. Grupul a generat vânzări de 29,87 miliarde de euro în 2019 și are 88.000 angajați în toată lumea și are un portofoliu de 19 de branduri internaționale.

scroll to top