Închide

Lucrare de Brâncuși, vândută cu 350.000 de lire sterline la Christie’s

Avatar
Ce Nu Stim Despre Brancusi 1280x640

foto: mythologica.ro

Timp de citire: < 1 minut

Lucrarea „Profil de femme au chignon (Princesse Marie Bonaparte)”, realizată de Constantin Brâncuşi în cerneală indiană, grafit şi acuarelă, a fost vândută marţi seară, la Christie’s, pentru 350.000 de lire sterline.

Provenind dintr-o colecţie privată, lucrarea cu dimensiuni de 53,5×41,3 cm a fost estimată la 300.000 – 500.000 de lire sterline, potrivit news.ro.

„Profil de femme au chignon (Princesse Marie Bonaparte)” a fost prezentată în 1985, la Galerie de France din Paris, în expoziţia „Delicatesse de Brancusi”, care a ajuns în acelaşi an la Gallerie Peter Coray din Lugano.

Brancusi Profil De Femme Au Chignon

Lucrarea sculptorului român a fost vândută în licitaţia casei Christie’s în care artistul britanic Banksy a donat o lucrare pentru sistemul de sănătate din Marea Britanie şi a strâns 14,4 milioane de lire sterline (16,7 milioane lire sterline, cu comision), peste recordul anterior, de 10 milioane lire sterline al artistului, iar un autoportret de Basquiat, expus în ultima expoziţie organizată în timpul vieţii artistului american, a fost vândut pentru 7,7 milioane de lire sterline (9 milioane de lire sterline, cu comision).

Prinţesa Marie de Bonaparte (1881-1962) a fost nepoata lui Lucien Bonaparte, unul dintre fraţii mai mici ai lui Napoleon I. Prinţesa s-a căsătorit în 1907 cu Prinţul George al Greciei şi Danemarcei, al doilea fiu al regelui George I al Greciei. Marie de Bonaparte a fost renumită pentru legăturile ei amoroase, iar lui Constantin Brâncuşi i-a solicitat în 1909 să o întruchipeze într-un bust.

scroll to top