Închide

LVMH, dornic de fuziune cu grupul de lux Richemont

Avatar
News Cover 1 1584x872

Foto: lvmh.com

Timp de citire: < 1 minut

Cel mai mare grup de lux din lume devine în curând și mai mare? Se spune că LVMH ia în considerare preluarea celui de-al patrulea număr din lume, Swiss Richemont, care deține mărci de lux precum Cartier, Piaget și Yoox, potrivit RetailDetail.eu.

Grupul de lux elvețian, specializat în ceasuri de ultimă generație, îl are pe Cartier drept bijuteria în coroană și nu este un secret că CEO-ul LVMH, Bernard Arnault, îl are ca favorit ferm. Acum circulă zvonuri că grupul său LVMH este pregătit pentru o preluare. Compania de fuziune rezultată ar fi uriașă: fiind două dintre cele mai mari patru companii de lux din lume, LVMH și Richemond au o capitalizare de piață de 390  miliarde și, respectiv, 74  miliarde de euro.

Prin achiziționarea celei de-a patra companii de lux din lume, LVMH își va consolida poziția pe piețele de bijuterii și ceasuri. Combinația franco-elvețiană ar vedea TAG Heuer, Hublot și Zenith de la LVMH stând umăr la umăr cu mărci istorice precum Vacheron Constantin, Panerai, Jaeger-LeCoultre și IWC. La rândul lor, Cartier și Van Cleef & Arpels ar intra sub același steag ca Bulgari și Tiffany & Co.

Deocamdată, însă, acestea sunt doar „șoapte în spatele ușilor închise“ neconfirmate, relatează mijlocul financiar elvețian Finanz und Wirtschaft. Richemont este condus de Johann Rupert, fiul fondatorului Anton Rupert, din 2006. El a precizat că nu vrea (încă) să renunțe la controlul companiei.

scroll to top