Închide

Avertisment MAE: Grevă generală în Franța. Sunt așteptate perturbări ale sistemelor de transport

Avatar
station concourse, nice, central station

Fotografie de hpgruesen pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că marţi, 7 martie 2023, este anunţată o grevă generală, cu posibilitatea prelungirii acesteia şi în ziua de miercuri, 8 martie 2023, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale. În plus, sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle şi Orly) au anunţat că se vor alătura apelului la grevă, ca şi controlorii aerieni şi personalul Air France (FNIC-CGT şi CGT Air France), ceea ce va crea perturbări importante ale orarului curselor aeriene în zilele de 7 şi 8 martie 2023.

Sindicaliștii protestează față de proiectul guvernului de a crește vârsta de pensionare, potrivit news.ro.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că marţi, 7 martie 2023, este anunţată o grevă generală, cu posibilitatea prelungirii acesteia şi în ziua de miercuri, 8 martie 2023, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar)”, a transmis MAE.

”De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat ca urmare a grevei şoferilor, precum şi din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstraţiilor planificate în oraşe. Se recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile reţelei franceze de transport pentru prognoze ale orarului curselor, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană”, mai spune MAE.

Ministerul menţionează că ”sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle şi Orly) au anunţat că se vor alătura apelului la grevă, ca şi controlorii aerieni şi personalul Air France (FNIC-CGT şi CGT Air France), ceea ce va crea perturbări importante ale orarului curselor aeriene în zilele de 7 şi 8 martie 2023”.

”Pasagerii Air France vor fi anunţaţi de eventuale anulări / întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/”, precizează comunicatul. De asemenea, MAE menţionează că pot exista perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi insula Corsica.”
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

•​Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

•​Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

•​Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

•​Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, mai spune MAE.

scroll to top