Închide

Manager Profi: Micile business-uri de familie riscă să dispară. Produsele tradiționale, de viitor

Avatar
Bucataria Romaneasca Cum Cand Si De Ce 10

Foto: e-bucataria.ro

Timp de citire: < 1 minut

“Dacă acum produsele tradiționale nu au o pondere importantă în vânzări, este de așteptat ca într-un interval de 5-10 ani să reprezintă o piață importantă”, susține Călin Costinaș¸ Deputy CEO Profi. De altfel, Profi are în pregătire un proiect în acest sens, care va implica prezența unui număr de aproximativ 140 de producători, într-o primă fază.

Managerul Profi atrage atenția că micile business-uri de familie riscă să dispară, dacă nu sunt sprijinite, în ciuda faptului că există interes din partea consumatorilor pentru produsele artizanale. Cât timp acestea nu vor fi văzute ca o sursă de venit, fermierii pot să renunțe oricând la ele, iar tradiția să se piardă.

“Produsele tradiționale nu au o piață foarte mare, acum, dar știm că, în 5-10 ani, ea va exista și va fi una importantă. Există riscul să nu mai avem de unde să le cumpărăm, când piața va exista. Rolul nostru este să creăm o punte, ca și o responsabilitate socială pentru a nu-i lăsa pe românii care le produc să dispară și să nu se piardă autenticitatea’’, a declarat Costinaș, în cadrul unui eveniment.

Profi vrea să aducă astfel de producători în magazinele sale și are în lucru un proiect pe acest segment, chiar dacă nu este deloc simplu, după cum recunoaște Costinaș. Și se referă la partea legată de autorizări.

“Am încercat să fim o platformă de marketing pentru ei, am făcut filmulețe de prezentare cu cei care au dorit. Produsele vor avea un cod QR, astfel încât clienții să afle povestea din spatale lor’’, spune Costinaș, citat de retail.ro.

Profi deține peste 1.600 de magazine în mai mult de 760 de localități și în care lucrează circa 28.000 de angajați.

scroll to top