Închide

Mărcile proprii câștigă teren. Așa că marii retaileri devin din comercianți… producători!

Avatar
Edeka Pasta 253311

Foto: Imagoo Political Moments captura pastarey.com

Timp de citire: 2 minute

Pe măsură ce inflația mușcă puternic din veniturile consumatorilor, aceștia se îndreaptă spre mărcile proprii ale marilor retaileri. Cum cererea pentru acestea crește, retailerii își cumpără propriile fabrici de fabricație, înghițind producători diverși, unii chiar cu tradiție.

După ce Edeka (cel mai mare retailer din Germania) a renunțat la competiția pentru Erfurter Teigwaren GmbH, compania a preluat acum producătorul de paste cu marcă proprie Pastificio Rey Srl din Italia, care are aproximativ jumătate din dimensiunea sa.

Edeka a confirmat achiziția pentru Lebensmittel Zeitung. Toți cei 25 de angajați au fost preluați. Preluarea utilizează deșeurile și reduce flexibilitatea pentru a răspunde cerințelor clienților premium care cer calitate și valoare ridicată, spune aceasta. Pasta Rey deține o mulțime de sortimente de paste făinoase și produce multe dintre aceste produse.

Mărcile proprii joacă un rol important pentru tot mai mulți comercianți cu amănuntul de produse alimentare. Aldi își produce propria marcă de apă minerală, dar și de ceaiuri. Edeka, Rewe și Schwarz Group (brațul de producție al Lidl și Kaufland din Germania) au propriile unități de producție pentru carne, pâine și produse de panificație.

Grupul Schwarz deține, de asemenea, propriile instalații de producție pentru înghețată, ciocolată, nuci, cafea, hârtie, paste făinoase și băuturi răcoritoare.

Edeka are, de asemenea, propriile sale sucuri, vin și apă minerală. Iar acum, cu Pasta Rey, devine din vânzător și producător de paste.

Misiunea retailerilor de a deveni și producători în același timp nu este însă una lipsită de riscuri.

Ivo Petroff, International Retail, Grocery Category Manager la Walmart Canada, spune pentru ItalianFood.net:

“Asigurarea aprovizionării cu produse de bază continuă să fie o prioritate de top pentru marile magazine. Acest lucru ridică întrebarea fundamentală cu privire la viitorul rol al comerțului cu amănuntul în producție: intrarea în producție ar putea fi complicată și distrage atenția unui comerciant cu amănuntul. Cu toate acestea, integrarea verticală a canalelor de aprovizionare pentru o aprovizionare controlată și fiabilă va fi strategică.”

scroll to top