Închide

Mare brânză! Gruyère ia din nou aurul la Mondialele din Wisconsin

Avatar
Y4fk6txgkbcjpj7otjnlsk2lp4

foto: Wisconsin Cheese Makers Association

Timp de citire: 2 minute

Brânza Gruyère din Elveția a fost desemnată cea mai bună brânză din lume, pentru al doilea an la rând, câștigând World Championship Cheese Contest din Wisconsin.

Potrivit The Guardian, brânza, făcută de Michael Spycher de la Mountain Dairy Fritzenhaus, provine dintr-o mică fabrică de lactate care colaborează cu doar 12 fermieri.

Brânza din Berna, Elveția, i-a adus marele premiu producătorului său, Michael Spycher de la Mountain Dairy Fritzenhaus, de trei ori. Spycher a câștigat titlul și în 2020 și în 2008.

Acest sortiment de brânză, numit Gourmino Le Gruyère AOP, a obținut un scor de 98,423 puncte din 100 posibile.

Img Cheese Pieces
foto: 1655.ch

Produsul premiat provine de la o mică fabrică de lactate care lucrează cu 12 fermieri pe o rază de 5 km, a declarat un purtător de cuvânt al Gourmino AG. Mountain Dairy Fritzenhaus produce aproximativ 85 de tone (77 de tone metrice) de Gruyère în fiecare an, dintr-un total de 32.000 de tone de brânză produsă anual în Elveția.

Producătorii de brânzeturi din Wisconsin s-au descurcat și ei bine, având șapte dintre cei 20 de finaliști și câștigând 45 de categorii. În plus, cașul de brânză a debutat în concursul din acest an și a măturat atât categoriile obișnuite, cât și cele aromate.

Cel mai mare concurs tehnic de brânză, unt și iaurt din lume a început marțea trecută cu 2.978 de înscrieri din 29 de țări și 33 de state. Producătorii de brânzeturi din Wisconsin au trimis 932 de intrări.

„Producătorii de brânzeturi din întreaga lume au fost întotdeauna profund dedicați excelenței în meșteșugul lor”, a spus John Umhoefer, director executiv al Asociației Producătorilor de Brânzeturi din Wisconsin, care găzduiește competiția. „Acest angajament reiese foarte clar din produsele câștigătoare în acest an.”

scroll to top