Închide

Marile companii producătoare de mașini, interesate de afacerile Ford din India

Avatar
tata, hungary, fill-in-lake

Fotografie de milesz pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Producătorii auto străini au informat Guvernul statului indian Tamil Nadu că sunt interesaţi de achiziţionarea uzinei Ford din această regiune, a anunţat joi Thangam Thennarasu, ministrul Industriilor din Tamil Nadu, după discuţii neconcludente cu gigantul auto indian Tata, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

În septembrie, Ford a anunţat că intenţionează să oprească producţia de automobile în India şi îşi va închide ambele uzine din această ţară, adăugându-şi numele pe lista producătorilor auto care au decis să iasă de pe această piaţă. Compania auto americană ar urma să-şi lichideze operaţiunile de la fabrica unde sunt produse autoturisme şi motoare în Tamil Nadu până în 2022, iar la uzina din statul Gujarat până la finalul acestui an.

“Sunt în derulare discuţii într-un stadiu incipient”, a declarat Thangam Thennarasu, adăugând că nu poate oferi detalii privind firmele interesate.

“În cele din urmă va fi la latitudinea Ford deoarece va fi un aranjament comercial. Noi facilităm discuţiile dintre companii”, a explicat oficialul indian.

Thennarasu a declarat că grupul Tata şi-a exprimat interesul în achiziţionarea fabricii Ford, a făcut o vizită acolo şi “este la latitudinea lor acum să facă un anunţ oficial”.

Ford are două uzine de producţie în India, care acoperă atât necesarul pieţei interne, cât şi comenzile la export. Uzina din statul Tamil Nadu are o capacitate anuală de 200.000 de unităţi şi produce modelele SUV EcoSport şi Endeavour. Cealaltă uzină Ford este amplasată în statul Gujarat, în vestul Indiei, şi poate produce 240.000 de autoturisme pe an.

Întrebaţi de Reuters ce firme ar fi interesate de achiziţionarea fabricii din Tamil Nadu, oficialii Ford au răspuns: “Continuăm să explorăm posibilele alternative pentru facilităţile noastre de producţie, dar nu avem informaţii noi de împărtăşit”.

Ford devine ultimul grup auto care decide să înceteze producţia locală în India, după firme precum General Motors şi Harley Davidson, care au decis şi ele să iasă de pe o piaţă care odinioară promitea o creştere exponenţială. Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

scroll to top