Închide

Mastercard răspunde avântului criptomonedelor și permite tranzacționarea unora în rețeaua sa

Avatar
crypto, bitcoin, money

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Mastercard va permite posesorilor de carduri să tranzacționeze în anumite criptomonede în rețeaua sa, devenind cea mai recentă companie care acceptă activele digitale.

De asemenea, compania „se implică activ” împreună cu băncile centrale din întreaga lume în legătură cu planurile lor de a lansa noi monede digitale, potrivit unei postări pe blogul Mastercard, citată de Bloomberg. Compania va prioritiza protecția consumatorilor și acțiunile de conformitate în propriile planuri, a declarat Raj Dhamodharan, vicepreședinte executiv al activelor digitale și al produselor și parteneriatelor pe tehnologia blockchain.

Mastercard a colaborat deja cu unele dintre cele mai mari companii ce emit criptomonede, inclusiv Wirex și BitPay, dar compania solicita ca monedele digitale să fie convertite în monede fiat înainte de procesarea plăților pentru tranzacțiile din rețeaua sa.

„Reorientarea noastră către sprijinirea în mod direct a activelor digitale va permite multor comercianți să accepte cripto – o abilitate care este limitată în prezent de metode proprietare unice pentru fiecare activ digital”, a spus Dhamodharan. „Această schimbare va elimina, de asemenea, ineficiențele, permițând atât consumatorilor, cât și comercianților să evite să facă conversia înainte și înapoi între cripto și tradițional pentru a face cumpărături.”

Anunțul Mastercard vine după ce Tesla a declarat că a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, trimițând valoarea criptomonedei la un nivel record. La rândul său, rivala Visa a declarat că dacă o monedă digitală devine un mijloc de schimb recunoscut, nu ar exista niciun motiv pentru care compania să nu o adauge la rețeaua sa, care acceptă deja 160 de monede.

„Filozofia noastră cu privire la criptomonede este simplă: este vorba despre alegere”, a spus Dhamodharan. „Mastercard nu este aici pentru a vă recomanda să începeți să utilizați criptomonede. Dar suntem aici pentru a permite clienților, comercianților și întreprinderilor să transfere valoarea digitală. ”

scroll to top