Închide

McDonald’s suferă profund în urma boicotului declanșat de sprijinul pentru Israel

Avatar
Mcdonalds Boycott

Foto: Palestine Information Center)

Timp de citire: 2 minute

McDonald’s va răscumpăra toate restaurantele sale israeliene după ce vânzările au suferit în urma boicotării mărcii din cauza sprijinului pentru Israel. Gigantul fast-food a fost criticat după ce franciza sa israeliană a oferit mii de mese gratuite soldaților israelieni, anunță news.ro.

McDonald’s a declarat că a ajuns la un acord cu franciza Alonyal pentru a-i returna cele 225 de restaurante. Compania a spus încă din ianuarie că războiul Israelului în Gaza a „a avut un impact semnificativ” asupra afacerilor. Protestele larg răspândite au afectat vânzările în Orientul Mijlociu, Indonezia și Franța.

Alonyal, care este deținut de directorul executiv Omri Padan, manageriază restaurante McDonald’s în Israel de mai bine de 30 de ani.

McDonald’s folosește un sistem de franciză, ceea ce înseamnă că operatorii individuali sunt autorizați să conducă puncte de vânzare și să angajeze personal.

Boicotul McDonald’s a fost declanșat după ce țări cu majoritate musulmană precum Kuweit, Malaezia și Pakistan au emis declarații prin care au penalizat firma.

La câteva zile după atacurile Hamas asupra Israelului din octombrie și represaliile din partea Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), franciza McDonald’s din Israel a declarat pe rețelele de socializare că „a donat și continuă să doneze zeci de mii de mese unităților IDF”.

Boicotul a trecut din țările din Orient și în Occident

Proteste au fost organizate în întreaga lume, pe măsură ce boicotul popular s-a extins dincolo de Orientul Mijlociu. Pe lângă restaurantele din regiune, afacerile McDonald’s din Franța, Indonezia și Malaezia au fost și ele afectate.

Joi, compania a declarat:

„McDonald’s rămâne dedicat pieței israeliene și vrea să asigure o experiență pozitivă pentru angajați și clienți pe piață în viitor”.

De asemenea, i-a mulțumit lui Alonyal pentru construirea mărcii în Israel.

Compania americană spune că restaurantele, operațiunile și angajații din Israel vor fi păstrate „în condiții echivalente”, deși condițiile vânzării nu au fost dezvăluite. Sub Alonyal, McDonald’s are 5.000 de angajați.

Văzând reacțiile negative, la începutul anului, directorul executiv al McDonald’s, Chris Kempczinski, a dat vina pe „dezinformare”, dar a ratat primul obiectiv trimestrial de vânzări în aproape patru ani.

Compania se bazează pe mii de afaceri independente pentru a deține și opera majoritatea celor peste 40.000 de magazine din întreaga lume. Aproximativ 5% sunt situate în Orientul Mijlociu.

Compania speraăcă, luând afacerea israeliană înapoi „în propriile mâini”, își va putea restabili reputația în Orientul Mijlociu și își va îndeplini din nou obiectivele de vânzări.

scroll to top