Închide

Meta, sancționată de Autoritatea pentru Concurenţă din Turcia

Avatar
social media, man, laptop wallpaper

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Autoritatea pentru concurenţă din Turcia a impus luni o măsură provizorie împotriva Meta Platforms, menită să împiedice transferul de date între platformele Instagram şi Threads, deoarece investighează un posibil abuz de poziţie dominantă a companiei pe piaţă, transmite Reuters.

În decembrie, autoritatea a lansat o investigaţie asupra, Meta, compania mamă a Facebook, cu privire la o posibilă încălcare a legii concurenţei prin conectarea platformelor sale de socializare Instagram şi Threads.

Autoritatea a spus că măsura provizorie va rămâne în vigoare până când se va lua o decizie finală, deoarece datele obţinute şi fuzionate prin intermediul acestor două aplicaţii ar putea ”încălca legea concurenţei şi ar provoca daune ireparabile” pe piaţă.

Potrivit News.ro, separat, autoritatea turcă a amendat Meta cu 4,8 milioane de lire (148.000 de dolari) zilnic, ca parte a unei investigaţii separate asupra unui mesaj de notificare pe care compania îl trimite utilizatorilor despre partajarea datelor.

Notificarea despre partajarea datelor între serviciile companiei Facebook, Instagram şi WhatsApp nu a furnizat suficiente informaţii şi nu a fost suficient de transparentă, se arată în comunicat.

Notificarea a fost, de asemenea, concepută pentru a ghida utilizatorii să aprobe partajarea datelor, care nu a fost considerată suficientă pentru a răspunde preocupărilor anticoncurenţiale, a adăugat aceasta.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că aceasta ia în considerare decizia şi va avea mai multe de spus în timp util.

scroll to top