Închide

Microsoft: 87% dintre angajați consideră că lucrează la fel sau mai eficient în sistem remote

Avatar
entrepreneur, startup, woman

Fotografie de StartupStockPhotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Șefii și angajații sunt în dezacord în ceea ce privește productivitatea atunci când lucrează de acasă. Șefii își fac griji dacă munca de acasă este la fel de productivă ca cea de la birou, în timp ce 87% dintre angajați consideră că lucrează la fel sau mai eficient de acasă, potrivit unui sondaj realizat de Microsoft, citat de BBC.

În cadrul sondajului au fost chestionați peste 20.000 de angajați din 11 țări.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a declarat pentru BBC că această tensiune trebuie rezolvată, deoarece este puțin probabil ca locurile de muncă să revină vreodată la obiceiurile de lucru de dinainte de pandemie.

Șeful Microsoft consideră că angajatorii se confruntă cu probabil cea mai mare schimbare a modelelor de lucru din istorie.

Numărul locurilor de muncă complet la distanță anunțate pe LinkedIn a crescut vertiginos în timpul pandemiei, datele sugerează că acest tip de rol ar fi putut atinge apogeul.

Din cele aproximativ 14 sau 15 milioane de anunțuri de locuri de muncă care sunt postate pe LinkedIn, aproximativ 2% dintre acestea ofereau munca la distanță înainte de pandemie. Cu câteva luni în urmă, acest procent era de 20%, iar de atunci a scăzut la 15% în această lună.

scroll to top