Închide

Boeing va plăti o amendă de 200 mil. $ pentru că a indus publicul în eroare în legătură cu siguranța 737 Max

Avatar
aeroplane, airplane, boeing 737

Fotografie de Holgi pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Boeing și fostul său director general, Dennis Muilenburg, au convenit să plătească amenzi uriașe pentru a achita acuzațiile de la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse că au indus publicul în eroare cu privire la siguranța 737 Max în urma a două accidente mortale în 2018 și 2019, potrivit CNN.

SEC susține că, în urma prăbușirii în octombrie 2018 a unui avion Lion Air 737 Max care a ucis 189 de persoane, Boeing și Muilenburg știau că o parte a sistemului de control al azborului reprezenta o problemă continuă de siguranță, dar au spus publicului că 737 Max este în siguranță pentru a zbura. După un accident fatal al 737 Max din 10 martie 2019, SEC susține că Boeing și Muilenburg au indus publicul în eroare cu bună știință despre „alunecări” și „lacune” în procesul de certificare a acelui sistem de control al zborului.

„În vremuri de criză și tragedie, este deosebit de important ca companiile publice și directorii să ofere piețelor dezvăluiri complete, corecte și veridice”, a spus președintele SEC, Gary Gensler, într-o declarație. „Compania Boeing și fostul său CEO, Dennis Muilenburg, au eșuat în această obligație fundamentală. Au indus în eroare investitorii oferind asigurări cu privire la siguranța 737 MAX, în ciuda faptului că știau despre probleme serioase de siguranță.”

Într-o declarație, Boeing a spus că acordul „rezolvă pe deplin ancheta SEC dezvăluită anterior în chestiuni legate de accidentele 737 MAX”.

„Acordul de astăzi face parte din efortul mai larg al companiei de a rezolva în mod responsabil chestiunile legale restante legate de accidentele 737 MAX într-o manieră care să servească cel mai bun interes al acționarilor, angajaților și altor părți interesate”, a spus Boeing.

Compania și Muilenburg au convenit să soluționeze acuzațiile de încălcare a prevederilor antifraudă din legile SUA privind valorile mobiliare, dar nu au admis sau negat acuzațiile SEC. Boeing a fost de acord să plătească un acord de 200 de milioane de dolari, iar Muilenburg a fost de acord să plătească 1 milion de dolari.

„Boeing și Muilenburg pun profitul peste oameni, inducând în eroare investitorii cu privire la siguranța 737 Max, totul într-un efort de a reabilita imaginea Boeing în urma a două accidente tragice care au dus la pierderea a 346 de vieți și o durere incalculabilă pentru atât de multe familii”, a spus Gurbir Grewal, directorul Diviziei de aplicare a SEC într-o declarație.

Muilenburg a pierdut postul de top la Boeing în decembrie 2019. Dar a plecat cu opțiuni pe acțiuni și alte active în valoare de aproximativ 80 de milioane de dolari la acel moment – ​​deși acțiunile Boeing și-au pierdut mai mult de jumătate din valoarea lor de atunci. Nu se știe ce a făcut Muilenburg cu acțiunile și opțiunile sale Boeing după plecarea sa.

Deși 200 de milioane de dolari ar putea părea o amendă substanțială pentru o companie, este o mică parte din pierderile deja cauzate de cele două accidente mortale care au ucis 346 de persoane în total.

Boeing a dezvăluit deja că compania a avut o lovitură de 21 de miliarde de dolari din cauza pierderii veniturilor din vânzări și a costurilor crescute – iar asta nu include potențiala răspundere legală față de familiile victimelor. Deci, amenda de 200 de milioane de dolari reprezintă mai puțin de 1% din pierderile dezvăluite anterior.

Investitorii au pierdut și mai mult: capitalizarea de piață a Boeing a scăzut cu aproximativ 58%, sau 115 miliarde de dolari, de la prima prăbușire a unui 737 Max, la scurt timp după decolarea din Indonezia, în octombrie 2018. În timp ce aproximativ 100 de miliarde de dolari din aceasta s-au produs în epoca pandemiei, care a afectat cererea pentru zboruri și achiziții de avioane, reținerea prelungită a lui Max a deschis ușa companiilor aeriene să anuleze sute de comenzi pentru avioane.

scroll to top