Închide

Microsoft va lansa o consolă Xbox complet digitală. Compania pregătește și lansarea unor serii de jocuri

Avatar
xbox, xbox one, gamer

Fotografie de Lenzatic pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Microsoft va lansa, în cursul acestui an, o consolă Xbox complet digitală. Compania a anunțat, de asemenea, o serie de jocuri viitoare, inclusiv următoarele versiuni ale francizelor “Call of Duty” și “Assassin’s Creed”, potrivit Euronews.

Duminică, Microsoft a organizat Games Showcase 2024, în cadrul căruia compania a lansat o nouă versiune a consolei Xbox Series S, complet digitală, și a anunțat că și viitoarele versiuni ale consolei Xbox Series X vor deveni digitale.

Ambele versiuni ale acestor console sunt așteptate să fie lansate spre sfârșitul acestui an, la timp pentru perioada sărbătorilor și pentru piața cadourilor de Crăciun. Compania a anunțat, de asemenea, o ediție specială a consolei Series X cu un spațiu de stocare sporit de aproximativ 2 terabytes (TB), pentru jucătorii mai serioși și profesioniști.

Alături de acestea, Xbox a dezvăluit și lista de jocuri viitoare, printre care se numără favoritele cult, cum ar fi următorul “Call of Duty”, intitulat “Call of Duty: Black Ops 6”.

Alte jocuri includ ‘Age of Mythology:Retold’, ‘Doom: The Dark Ages’, ‘Gears of War: E-Day’, ‘Indiana Jones and the Great Circle’, ‘Perfect Dark’, ‘State of Decay 3’ și ‘Assassin’s Creed Shadows’, printre multe altele.

Această expoziție de jocuri este deosebit de importantă, deoarece industria jocurilor din întreaga lume se confruntă cu probleme legate de închiderea studiourilor, vânzări slabe și concedieri tot mai multe. Un motiv important pentru acest lucru s-a datorat faptului că firmele de jocuri au înregistrat o creștere masivă a cererii în timpul pandemiei, din cauza închiderilor prelungite și a muncii de acasă.

Acest lucru, la rândul său, a dus la o creștere uriașă a angajărilor, deoarece companiile au încercat să își mărească capacitatea de producție pentru a răspunde cererii. Cu toate acestea, după pandemie, în condițiile în care mai multe birouri și spații sociale s-au redeschis și funcționează ca înainte, nivelul jocurilor a fost afectat, ceea ce a dus la concedieri în masă și la închiderea mai multor studiouri.

De asemenea, dezvoltarea celor mai multe jocuri necesită mult timp și sume semnificative de capital, ceea ce a dus atât la pierderea răbdării de către jucători, care au început să caute în altă parte, cât și la faptul că societățile de producție și-au văzut marjele de profit erodându-se și mai mult.

Astfel, companii precum Microsoft au fost nevoite să se adapteze pentru a ieși mai bine în evidență prin noi servicii de abonament precum Xbox Game Pass.

Ar putea Xbox să lanseze în curând un dispozitiv portabil?

Aluziile recente din interviurile acordate de Phil Spencer, directorul executiv (CEO) al Xbox, au sporit speculațiile potrivit cărora compania ar putea dezvolta un dispozitiv portabil pentru jocuri.

“Călătoresc chiar acum, am cu mine Lenovo Legion Go, care este fantastic. Mă gândesc la aceste PC-uri portabile, aproape extensii ale consolei mele Xbox. Să văd, atunci când iau un joc, că progresul meu de pe consolă se afișează pe acest dispozitiv portabil într-un mod nativ – nu este doar streaming în cloud. Și pot să mă joc în avion sau să mă joc când sunt deconectat. Cred că acest lucru este extrem de important pentru ceea ce încercăm să facem. Xbox Play Anywhere a fost o parte pe termen lung a strategiei noastre, deși nu cred că am făcut progrese atât de mari pe cât am fi putut face în anii în care a fost lansat. Dar, pe măsură ce văd cum apar aceste PC-uri portabile, mă gândesc la lucruri cum ar fi jocul oriunde și la capacitatea mea de a-mi păstra biblioteca de jocuri cu mine și de a-mi permite să le joc pe diferite dispozitive, inclusiv în cloud streaming la un moment dat. Ne gândim la posibilitatea de a vă permite să transmiteți în streaming jocurile pe care le dețineți”, a declarat Spencer, într-un interviu în exclusivitate pentru Windows Central, în legătură cu un potențial dispozitiv portabil Xbox.

scroll to top