Închide

Miliardar speriat de paralizie. Tocmai a zburat în spațiu, dar a căzut groaznic cu bicicleta

Avatar
Richard Branson Accident Bicicleta

Foto: Richard Branson blog/Kronen Zeitung

Timp de citire: 2 minute

Miliardarul, aventurierul și antreprenorul zborurilor spațiale Sir Richard Branson a fost rănit într-un „accident colosal de bicicletă”. Antreprenorul în vârstă de 71 de ani a relatat pe blogul său că îi era frică să nu-și rupă spatele și să rămână paralizat după cădere, relatează Kronen Zeitung.

Accidentul a avut loc în timpul cursei caritabile de biciclete „BVI” din Insulele Virgine Britanice, cursă deținută de Richard Branson. Branson a raportat că frânele s-au rupt în timpul cursei fapt care i-a făcut imposibilă încetinirea sau frânarea.

Într-o fracțiune de secundă, Branson a trebuit să decidă dacă să cadă de pe o stâncă, să se ciocnească de o mașină sau să se ciocnească de pasagerul său când a ajuns la o curbă abruptă. A fost un „accident colosal de bicicletă”, a relatat acesta.

„Nu există nicio îndoială că purtarea căștilor ne-a salvat viețile – nu este prima dată”,

a scris el.

Frica de a fi paralizat însă a pus stăpânire pe celebrul miliardar care anul acesta a efectuat prima sa călătorie în spațiu.

„Am tăcut, sperând că nu mi-am rupt spatele și că sunt paralizat. Mi-am mișcat încet membrele și am fost ușurat că au reacționat”,

a spus el, descriindu-și șocul după accident.

Proprietarul Virgin Group a postat pe blogul său fotografii cu rănile sale pe față și pe corp. Printre altele, a arătat o fotografie cu un hematom de impact umflat în zona șoldului.

„Am niște tăieturi și vânătăi grave pe cot, un buboi excepțional de mare pe șold și un hematom masiv pe picior. Dar ar fi putut fi mult mai rău ”,

a spus el.

Nu a fost primul accident de bicicletă al miliardarului. În2016, acesta și-a fracturat pometul obrazului într-un accident de bicicletă și și-a rupt mai multe ligamente.

Virgin Galactic a reluat vânzările de bilete pentru zborurile sale spațiale la un preț de pornire de 450.000 de dolari pentru un loc. Compania condusă de excentricul miliardar Richard Branson a finalizat recent primul său zbor complet cu echipaj până spre limita la care începe spațiului cosmic, în luna iulie.

scroll to top