Închide

Ministerul Culturii a obţinut la rectificarea bugetară peste 95 de milioane de lei

Avatar
Timisoara Fotoprimariatm

Foto: News.ro

Timp de citire: < 1 minut

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a precizat vineri că ministerul pe care îl conduce a obţinut peste 95 de milioane de lei la recenta rectificare bugetară şi că o parte din aceştia vor fi folosiţi pentru asigurarea infrastructurii culturale în Timişoara, care urmează să deţină titlul de Capitală Europeană a Culturii.

După o săptămână de la rectificarea bugetară, Gheorghiu a transmis: „Ministerul Culturii a obţinut suma de 95,53 milioane de lei, reprezentând credite de angajament, şi de 10,34 milioane lei, credite bugetare pentru proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii. Acestea vor fi destinate investiţiilor pentru asigurarea infrastructurii culturale. Astfel că, obiective de investiţii ca refuncţionalizare clădire din funcţiunea de spital de dermatologie în clădire cu funcţiunea de spaţiu multicultural şi reabilitare cinematograf Victoria din Timişoara vor beneficia de posibilitatea de angajare a cheltuielilor în anul 2020”, notează News.ro.

Comisia Europeană a propus marţi, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus, să fie oferite oraşelor Rijeka (Croaţia) şi Galway (Irlanda) posibilitatea de a-şi prelungi titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2020” până pe 30 aprilie 2021.

CE a propus şi amânarea pentru 2022 a anului în care Novi Sad (Serbia) va deveni Capitală Europeană a Culturii şi din 2021 în 2023 a anului în care Timişoara (România) şi Elefsina (Grecia) vor deţine titlul, arată un comunicat de presă al instituţiei. Propunerea Comisiei este în prezent înaintată Parlamentului European şi Consiliului spre examinare şi adoptare finală.

scroll to top