Închide

Ministerul german al Economiei exclude majorarea taxelor în timpul pandemiei

Avatar
bookkeeping, accounting, taxes

Fotografie de FirmBee pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Germania nu ar trebui să majoreze taxele în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19), a afirmat ministrul Economiei, Peter Altmaier, potrivit Reuters.

Din contră, a apreciat oficialul german, este nevoie de impozite mai scăzute în unele domenii, cum ar fi angajaţii calificaţi cu salarii mari.

“În ceea ce priveşte impozitarea, opinia mea este că nu trebuie majorate taxele în timpul pandemiei”, a declarat Altmaier pentru revista ARD Morgen, adăugând că Germania a beneficiat de un regim stabil de impozitare stabil în ultimii şapte ani.

‘Este nevoie de impozite mai scăzute, în special pentru angajaţii calificaţi cu salarii mari, dar Germania trebuie să fie rezonabilă în momentul de faţă”, a explicat ministrul Economiei.

Economia germană, motorul Europei, a înregistrat în trimestrul al doilea o contracţie record cu 9,7%, ca urmare a colapsului cheltuielilor de consum, investiţiilor companiilor şi exporturilor în cel mai grav moment al pandemiei. Guvernul de la Berlin se aşteaptă la un declin de 5,8% al economiei germane anul acesta, faţă de un recul de 6,3% previzionat în aprilie.

scroll to top