Închide

Ministrul de Finanțe al Germaniei, despre săptămâna de 4 zile: ”În istorie, doar munca a adus prosperitate!”

Avatar
Christian Lindner Fdp

Christian Lindner, ministrul de Finanțe al Germaniei. Sursa foto: Phototek.net / @c_lindner / X.

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, a respins ideea adoptării pe scară largă a săptămânii de lucru de patru zile, în condițiile plății salariului integral, potrivit unei declarații făcute vineri seara, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Lucerna, în Elveția, scrie publicația Bloomberg.

”Niciodată în istorie o societate nu și-a crescut prosperitatea muncind mai puțin”, a spus Lindner.

Ideea scurtării săptămânii de lucru a câștigat popularitate în mai multe țări din Europa Occidentală, de când pandemia de Covid-19 a schimbat fundamental programul de muncă al angajaților și a dat multora o perspectivă nouă asupra felului în care diferitele scheme ale programelor de lucru ar putea îmbunătăți viața oamenilor.

Programele-pilot implementate cu titlu experimental au sugerat că săptămâna de lucru de 4 zile ar putea conduce la reducerea stresului și anxietății în rândul angajaților, precum și la creșterea eficienței și a veniturilor pentru angajatorii lor.

Aproximativ 50 de companii din Germania plănuiesc să participe la un nou proiect-pilot, desfășurat pe durata a șase luni, începând din februarie.

Potrivit unui studiu realizat de fundaţia Hans-Boeckler, 81% dintre germani susţin trecerea la săptămâna de lucru de patru zile.

”Cheia prosperității noastre rămâne munca”, a concluzionat Lindner, reprezentatul Partidului Liber Democrat (FDP), partener minor și pro-business în coaliția tripartită de guvernare de la Berlin.

scroll to top