Închide

Daniel Dines, fondatorul decacornului UiPath, are în vizor 1,1 mld. $ pentru IPO-ul din SUA

Avatar
Ui 66

Sursa foto: UiPath.

Timp de citire: 2 minute

Compania de software pentru automatizarea proceselor robotizate UiPath și acționarii săi caută să strângă până la 1,1 miliarde de dolari în cadrul ofertei sale publică inițială (IPO) din Statele Unite, potrivit prospectului IPO-ului, depus luni la Securities and Exchange Commission din SUA, citat de Bloomberg.

UiPath va oferi pe piață 6,8 milioane de acțiuni, în timp ce acționarii săi principali, printre care președintele companiei, fondul de investiții Accel și Alphabet Inc, vor oferi alte 14,5 milioane de acțiuni, potrivit prospectului citat. Acțiunile IPO, toate de clasa A, vor scoate din conturile investitorilor între 43 și 50 de dolari fiecare.

Astfel, UiPath ar putea avea o capitalizare de piață de 25,8 miliarde de dolari, în funcție de numărul total de acțiuni aflate în circulație.

Afacerea începută în 2005, cu o echipă de 10 persoane, într-un apartament din România, este acum prezentă pe piețele din aproape 30 de țări, potrivit unei scrisori adresate investitorilor de către CEO-ul și co-fondatorul companiei, Daniel Dines. ”Înființarea unei companii într-un loc mic, în absența unei piețe, are un avantaj ascuns: te obligă să gândești la nivel global încă din prima zi”, a scris el.

Dines, care este și președintele companiei, deține toate acțiunile de clasă B ale UiPath, care reprezintă 88,2% din titlurile cu drept de vot ale companiei, arată documentul citat.

UiPath a anunțat în iulie 2020 că a fost evaluată la 10,2 miliarde de dolari în cea mai recentă rundă de finanțare, față de o evaluare de 7 miliarde de dolari într-o rundă anterioară, din 2019.

UiPath a raportat o pierdere netă de 92 milioane dolari, la venituri de 608 milioane dolari în anul fiscal 2021, încheiat în ianuarie. Pierderea sa netă s-a redus de la 520 milioane dolari în urmă cu un an, grație câștigurilor din diferențele de curs de schimb. Cu un an mai devreme, compania raporta venituri de 336 milioane dolari.

Morgan Stanley și JPMorgan Chase & Co. conduc oferta companiei UiPath, care intenționează să se listeze la bursa din New York sub simbolul PATH.

scroll to top