Închide

Ministrul ucrainean de Finanțe: O treime din economia Ucrainei nu mai funcționează

Avatar
Ministerul Finante Ucraina

Sursa foto: Ministerul Finanțelor Publice din Ucraina.

Timp de citire: < 1 minut

Aproximativ 30% dintre companiile care erau operaționale în Ucraina înaintea invadării țării de către Rusia și-au oprit complet sau temporar activitatea, a anunțat ministrul de finanțe de la Kiev, Serhiy Marchenko, citând date preliminare bazate pe plata taxelor și impozitelor.

”Calculele noastre preliminare privind plata impozitelor indică faptul că aproximativ 30% din economie fie nu funcționează deloc, fie este temporar oprită. Acestea sunt calcule bazate pe plata impozitului pe venitul persoanelor fizice și a impozitului unic”, a spus el sâmbătă, într-o intervenție televizată citată de agenția de presă Interfax.

Împrumuturile interne și externe reprezintă principalul canal de acoperire a nevoilor bugetului de stat, în condițiile în care veniturile fiscale și vamale au scăzut brusc, a spus Marchenko. Totodată, el a dat asigurări că Ucraina nu are probleme legate de serviciul datoriei publice.

”Nu a existat și nu există niciun risc de neplată. În primul rând, povara datoriilor noastre nu este atât de mare, mai ales anul acesta. În al doilea rând, suntem atenți să ne achităm de toate datoriile. Nu se pune problema de neplată. În schimb, în ceea ce-i privește pe agresorii noștri, această situație va veni în curând”, a mai spus Marchenko.

scroll to top