Închide

Mișcare interesantă. Carrefour se strecoară în Scandinavia printr-o colaborare-surpriză

Avatar
Co Op Blog

Foto: co-op blog

Timp de citire: < 1 minut

Francezii de la Carrefour intră într-o cooperare cu grupul de achiziții scandinav Coop Nordics. Mărcile private Carrefour vor fi distribuite în cele 4.500 de supermarketuri ale Coop, conform RetailDetail.

Carrefour și Coop Nordics au încheiat un acord comercial pentru achiziționarea de produse cu etichetă privată: grupul de achiziții scandinav va achiziționa atât produse alimentare, cât și nealimentare, inclusiv textile, de la compania franceză Carrefour.

În plus față de mărcile private franceze, scandinavii vor avea acces și la mărcile private cu specific alimentar spaniol și italian.

Mișcarea Carrefour atinge direct patru noi piețe dintr-o singură lovitură: Coop este activă în Finlanda, Danemarca, Norvegia și Suedia.

„Suntem convinși că Coop Nordics va fi un foarte bun ambasador pentru Carrefour în țările nordice pentru mărcile noastre din categoriile alimentare și nealimentare”, a declarat Patrick Lasfargues, director executiv Carrefour- Parteneriate Internaționale.

Noul partener nu este un jucător mic: Coop reprezintă o cifră de afaceri de peste 27 miliarde de euro și este unul dintre principalii comercianți cu amănuntul din țările nordice. Împreună, diferitele divizii au o cotă de piață de 33% și peste 4.500 de magazine.

Francezii sunt puși pe fapte mari în domeniul extinderilor, achizițiilor și parteneriatelor internaționale. În luna martie, Carrefour a ajuns la un acord cu Advent International și Walmart pentru a achiziționa Grupo BIG, al treilea cel mai mare retailer de alimente din Brazilia. Retailerul a declarat că vede un potențial considerabil de creștere în rețeaua sud-americană.

scroll to top