Închide

Moscoviții au intrat în noul McDonald’s de ziua Rusiei. Au aruncat cartofii, dar le-a plăcut plăcinta

Avatar
Noul Mcdonalds Rusia

Foto: newsdirectory3.com

Timp de citire: 2 minute

La Moscova și-au deschis, duminică, porțile, de Ziua Rusiei, 15 dintre noile restaurante McDonald’s ale rușilor. Li se spune acum ”Vkusno i tocika”, adică ”Gustos și atât”. De atunci s-au mai deschis 60, urmând ca, în zilele următoare numărul acestor fast-food-uri să crească substanțial. 

Ce spun însă moscoviții? Unii sunt încântați, alții sunt indiferenți, alții sunt revoltați. De ce? Pentru că, după cum recunoaștea un blogger,

”totul pare făcut pe genunchi, în mare grabă. În plus, totul pare șters, fără culoare. Nu înțeleg de ce au ales verdele acela. Degeaba l-ai asociat cu albul, tot urât rămâne. Da, totul pare trist”,

a spus respectivul blogger într-o postare pe YouTube, citată de dcnews.ro.

Dar da, moscoviții s-au îmbulzit în fața noilor McDonald’s. Poate pentru că era și sărbătoare, poate din curiozitate, poate și una și alta.

”Nu am mai fost la McDonald’s de șase ani. Dar acum am ieșit din metrou, am văzut coada și am devenit curioasă”, a declarat o femeie intervievată de publicația Maximonline, versiunea în limba rusă.

”Nepotul meu aștepta să se deschidă, așa că am decis să vedem ce s-a schimbat. Oricum, aici mănânci mai ieftin decât oriunde altundeva”, a explicat o pensionară care a stat o oră la coadă.

”Ce mă tot întrebi atât, de ce am venit? Astăzi este sărbătoare, Ziua Rusiei. Am decis să petrec cu puțini bani. Că nu este scump. Dar nici nu pot să spun că sunt din cale-afară de entuziasmată”, a spus iritată o doamnă de 70 de ani.

În general, meniul nu a suferit mari modificări. A dispărut însă obișnuitul “Big Mac”. În plus, comenzile sunt înmânate clienților în pungi de hârtie fără semne de identificare. În ceea ce privește gustul, clienții au recunoscut că doar plăcinta cu cirește și-a păstrat aroma. Restul produselor au gust diferit. Nu, nu este neplăcut, dar este altceva. Adică este gustul preparatelor rusești.

Ceea ce nu a plăcut însă deloc sunt cartofii prăjiți. Sunt uscați, fără gust. Oribil. Da, nu mai sunt gătiți din cartofii folosiți de Mac, dar parcă nici a cartofi rusești nu seamănă. Că doar mâncăm și noi acasă. Prin urmare, i-am aruncat la coș. Păcat”, au declarat mai mulți dintre clienții intervievat de jurnaliștii veniți să imortalizeze evenimentul.

Nici noul nume al restaurantelor nu i-a impresionat pe moscoviți.

”Gustos și atât! Cea mai neinspirată denumire, nu atrage deloc. Plus desenul: două macaroane și un punct mare. S-au terminat oamenii deștepți în Rusia? Cred că și un copil venea cu o soluție mai bună. Cum să te atragă așa ceva?”, au spus moscoviții.

Pe lista neagră a produselor proaste ei au adăugat cafeaua (până și un pahar de apă colorată avea gustul mai bun!) și preparatul cu pește (de-a dreptul scârbos). Cu toate acestea, printre clienții localului s-au numărat și persoane care nu au văzut nicio diferență față de fostul meniu McDonald’s.

În rest, deservirea este ireproșabilă.

”Credeam că o să mă prindă seara. Dar, surprinzător, în doar 10 minute am ajuns la tejghea. S-au mișcat repede”, a descris un client atmosfera dinăuntru, unde răsună doar muzică rusească.

De altfel, personalul a rămas același. Nu s-a modificat nici interiorul localurilor. A dispărut doar litera M de peste tot. Și a apărut noul logotip, tot un fel de stilizare a unui M, cel de care fac mișto moscoviții.

scroll to top