Închide

Până în 1 iulie vom afla noile taxe pe care Coaliția le pregătește românilor. Aplicabile din 2023

Avatar
Pnl Psd Udmr

Foto: alba24.ro

Timp de citire: 2 minute

Ministrul de Interne, secretarul general al PNL Lucian Bode a declarat, miercuri, despre propunerile înaintate de PSD privind modificarea Codului Fiscal, că au fost mai multe şedinţe ale coaliţiei şi sunt la nivel de discuţii. Tot ceea ce vrem să aplicăm de la 1 ianuarie 2023 va fi prezentat public până cel târziu la 1 iulie, a spus el, arătând că este posibil ca Guvernul să ia în calcul o decizie privind reducerea accizei la carburanţi.

Ministrul a spus că au avut loc mai multe şedinţe ale coaliţiei pe tema măsurilor de modificare a Codului Fiscal.

”Suntem la nivelul de discuţii. Am agreat de la începutul acestor discuţii, unu, nicio taxă nouă în 2022, doi, venim cu un set de măsuri prin care luîm anumite decizii pe ajutor, stimulare, anumite deduceri pentru cetăţeni şi pentru agenţii economici. Şi tot ceea ce vrem să aplicăm de la 1 ianuarie 2023 va fi prezentat public până cel târziu la 1 iulie 2022. Aşadar, discuţiile continuă, orice chestiune de genul taxă de solidaritate, modificare cotă unică, sunt doar discuţii, concluziile le veţi vedea, că vor fi prezentate public de către premier, preşedintele PSD şi preşedintele UDMR”, a mai spus Bode, citat de news.ro.

Secretarul general al PNL a arătat că soluţia cea mai la îndemână este creşterea pe de o parte a gradului de absorbţie a fondurilor europene şi pe altă parte o mai bună colectare.

”Ştiţi foarte bine că ANAF are un plan de creştere a nivelului colectprii cu 2 miliarde, în fiecare lună”, a arătat Bode.

Despre creşterea preţurilor la carburanţi, Lucian Bode a spus că această creştere are ca şi cauză conflictul armat dintre Rusia şi Ucraina, la fel ca şi creşterea inflaţiei şi a preţurilor la energie.

”Nu exclud ca la un moment dat Guvernul să spună, apropo de ce se discută în spaţiul public, de acciză, nu exclud acest lucru, reducerea accizei. Sunt lucruri la care ne uităm şi cum ne-am uitat în luna mai, am sprijinit o bună parte din beneficiari”, a precizat Bode.

scroll to top