Închide

Muzeul Iluziilor din Zagreb – o poveste de succes la nivel global

Avatar
Cd806871 D2c5 46dc Bfb0 11758539467d

foto: REUTERS/ Antonio Bronic

Timp de citire: < 1 minut

Muzeul Iluziilor din Zagreb a devenit cel mai mare lanț de muzee private din lume, oferind educație și distracție, în același timp, deoarece explorează perspective diferite în mintea umană.

Muzeul afișează o serie de iluzii optice, cum ar fi apa care curge în sus, sfidând gravitația, un labirint de oglinzi sau umblatul pe tavan.

„Iluziile sunt remindere distractive și grozave că percepția noastră despre lume este uneori doar o percepție”, spune muzeul.

Potrivit Reuters, muzeul Iluziilor s-a deschis în 2015 după doi ani de pregătiri inspirate din emisiunea TV „Brain Games”, de pe canalul tv National Geographic.

„A fost o idee despre explorarea minții umane într-un mod diferit”, a spus Roko Zivkovic, proprietarul și fondatorul muzeului.

4e6be97e 9cef 405b 99ee Bdd7a9a2e869
foto: REUTERS/ Antonio Bronic

Muzeul a devenit acum unul dintre cele mai vizitate din capitala Croației și a deschis francize în afara țării, datorită interesului manifestat de vizitatorii străini.

„În acești aproape șase ani ne-am transformat în cel mai mare lanț muzeal din lume cu 30 de locații ”, a spus Zivkovic.

Locațiile includ Paris, New York, Dubai, Toronto, Viena și Shangai.

„Chiar și în această perioadă de pandemie am reușit să deschidem opt muzee în străinătate.” spune Zivkovic.

Cu toate acestea, afacerile nu au fost în întregime protejate de pandemia COVID-19.

„Acum putem primi aici, la Zagreb, câte 20 sau 30 de vizitatori în același timp, în funcție de restricții. Numărul de vizitatori a scăzut, deoarece turiștii și grupurile școlare nu mai vin acum ca înainte “, a spus Zivkovic.

F7525dfd F939 4758 Ae85 56d8479b28bb
foto: REUTERS/ Antonio Bronic
scroll to top