Închide

Nestlé alocă 100 de mil. $ pentru extinderea fabricii de producție de cafea din Vietnam

Avatar
Nestle
Timp de citire: < 1 minut

Nestlé Vietnam a făcut o investiție strategică de 100 de milioane de dolari, menită să extindă capacitățile de producție ale fabricii sale de cafea Tri An, din provincia sudică Đồng Nai.

Nestlé spune că investiția este un răspuns la cererea în creștere pentru cafea de calitate premium, atât la nivel local, cât și global.

Fabrica Tri An servește în prezent ca exportator de produse de cafea, inclusiv mărci precum Nescafé, Nescafé Dolce Gusto și Starbucks, în peste 29 de țări din întreaga lume. De la înființarea sa în 2011, Nestlé a injectat peste 500 de milioane de dolari în această unitate.

Vietnamul, care deține în prezent poziția de al doilea producător și exportator de cafea din lume, joacă un rol esențial în operațiunile de aprovizionare de cafea ale Nestlé.

În calitate de principal cumpărător de cafea din țară, Nestlé investește în mod constant aproximativ 700 de milioane de dolari anual în achiziționarea de cafea.

În 2011, Nestlé a inițiat Planul Nescafé, un program de durabilitate menit să încurajeze dezvoltarea responsabilă a cafelei.

Implementat în Țările Centrale din Vietnam, programul sprijină activ fermierii în adoptarea de practici agricole durabile, facilitează întinerirea plantațiilor de cafea prin distribuirea de plantule de înaltă calitate și promovează conservarea resurselor de apă și a biodiversității.

Amprenta Nestlé în Vietnam se extinde dincolo de producția de cafea, cu șase fabrici operaționale specializate în cafea, băuturi din malț de cacao, ajutoare de gătit și apă. Cu o prezență de aproape trei decenii în țară, Nestlé are în prezent aproximativ 3.000 de angajați.

scroll to top