Închide

Nestlé, cu ochii spre viitor, e gata să introducă în portofoliu carnea cultivată în laborator

Avatar
Carne Laborator

Foto: Science News for Students

Timp de citire: < 1 minut

Cel mai mare producător de alimente și băuturi la nivel mondial, Nestlé, și-a anunțat intenția de a introduce un nou tip de produs în portofoliu: produs din carne pe bază de plante, cultivat în laborator.

Nestlé evaluează tendințele științifice sau metodologiile inovatoare care fac posibilă crearea cărnii artificiale, cum ar fi fermentarea celulară sau imprimarea 3D, relatează Bloomberg

Nestlé colaborează cu startup-ul israelian Future Meat Technologies la crearea unui produs din carne vegană. Tehnologia sa brevetată oferă posibilitatea de a produce componente din carne care nu sunt cultivate din celule animale.

Datorită eforturilor Future Meat Technologies, carnea de laborator este tot mai ieftină. Pentru 100 de grame de pui cultivat în laborator costul a scăzut la 4 dolari, preț pe care vrea să îl înjumătățească până la sfârșitul anului 2022.

Startup-ul vrea să intre pe piața din SUA până la sfârșitul anului 2022. Nestlé are experiență în dezvoltarea produselor pe bază de plante sub marca Garden Gourmet. De asemenea, și-a extins portofoliul de alternative lactate prin lansarea unei băuturi pe bază de mazăre în Europa.

Nestlé nu este singura companie care vrea să dezvolte această piață. Tyson Foods și Cargill au investit în creșterea cărnii, în timp ce BRF SA și Mitsubishi Corp. lucrează cu Aleph Farms, compania care a creat prima friptură cultivată în laborator.

scroll to top