Închide

Nestlé investește 1 miliard de dolari pentru a proteja culturile de cafea de amenințarea climatică

Avatar
coffee, coffee beans, aroma

Fotografie de gedsarts pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Nestlé SA, cea mai mare companie de cafea din lume, va investi peste 1 miliard de franci elvețieni (1 miliard de dolari) până în 2030 pentru a încuraja fermierii care furnizează pentru brandul său Nescafe să folosească metode de agricultură mai durabile, deoarece schimbările climatice și vremea extremă amenință culturile, potrivit Bloomberg.

Nestlé va oferi instruire despre cele mai bune tehnici de plantare, precum și stimulente în numerar pentru a motiva fermierii să ia măsuri, cum ar fi plantarea culturilor de acoperire pentru a proteja solul. Cu o rețea extinsă de peste 500.000 de fermieri care furnizează cafea pentru Nescafe, compania intenționează să dubleze numărul de furnizori cu care lucrează în astfel de probleme la cel puțin 200.000.

Furnizarea de cafea este amenințată de schimbările climatice: cultura este cultivată în apropierea centurii ecuatoriale, care a fost cea mai susceptibilă la vreme extremă, inclusiv secete și uragane. Creșterea temperaturilor reprezintă o amenințare pe termen lung și va reduce suprafața potrivită pentru cultivarea cafelei cu până la 50% până în 2050, potrivit Băncii Interamericane de Dezvoltare. Înghețurile severe din Brazilia au redus recolta de anul trecut și, de asemenea, au redus potențialul pentru 2022.

„Nu vom avea ferme de cafea viabile în 20 sau 30 de ani dacă nu luăm măsuri acum”, a spus David Rennie, șeful afacerii de cafea a Nestlé.

De aceea, Nescafe își intensifică eforturile de a sprijini fermierii care trec la practici mai regenerative. Prin instruire, ajutor tehnic și plantații de cafea cu randament ridicat, Nescafe poate ajuta fermierii să îmbunătățească sănătatea solului, fertilitatea plantelor și utilizarea apei, a spus Rennie.

Nescafe își propune să se aprovizioneze cu cafea în totalitate în mod responsabil până în 2025, în creștere de la 82% în 2021. De asemenea, dorește ca o cincime din ea să fie cultivată cu metode regenerative până în 2025 și jumătate până în 2030.

Exemple de ceea ce va face programul includ înlocuirea arborilor de cafea cu soiuri rezistente la boli și schimbări climatice, care pot ajuta la întinerirea parcelelor de cafea și la creșterea recoltelor pentru fermieri. Nestlé oferă stimulente și prime pentru cafeaua obținută în mod responsabil, deoarece nu sunt suficienți fermieri care implementează astfel de măsuri pe cont propriu.

Cu peste 5.500 de cești de Nescafe băute în întreaga lume în fiecare secundă și peste 10 miliarde de franci în vânzări, Nescafe este un cumpărător influent de cafea, care atrage între 8% și 9% din boabele verzi din lume. Dar ca producerea cafelei să fie mai durabilă este o problemă complexă. Investiția în practici de regenerare poate fi riscantă și costisitoare pentru fermierii săraci pe cont propriu, în special din cauza volatilității pieței și a speculațiilor.

Peste 80% dintre familiile cultivatoare de cafea trăiesc la sau sub pragul sărăciei, conform TechnoServe, o organizație non-profit. Ei se confruntă, de asemenea, cu creșterea inflației, limitându-și bugetele gospodăriei.

În Mexic, Coasta de Fildeș și Indonezia, Nescafe va pilota un program de sprijin financiar pentru a încuraja fermierii să treacă la metode regenerative. Împreună cu fermierii, va încerca măsuri precum stimulente în numerar condiționate și asigurări meteorologice pentru a face ca cultivarea cafelei să fie mai rezistentă.

Spre deosebire de marca premium Nespresso de la Nestle, care își aprovizionează deja mai mult de 90% din cafea în mod durabil, produsele Nescafe concurează mai mult la preț, limitându-și capacitatea de a crește considerabil cât plătește fermierilor pentru recolta lor.

Noul plan se bazează pe un efort anterior de sustenabilitate a cafelei, început în urmă cu 12 ani, care a implicat aproximativ 100.000 de fermieri. Scopul este de a dubla aceasta în anii următori.

„Este și expertiză. Cum pot obține tot ce este mai bun din această cultură?” spuse Rennie. „Suportul agronomiei pe teren este la fel de important ca și banii.”

scroll to top