Închide

Versace va introduce un nou concept de magazin și își extinde rețeaua de retail

Avatar
Displayed mannequins with clothes on the window

Fotografie de omid mostafavi pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Casa de modă italiană Versace introduce un nou concept de magazin și își extinde rețeaua de retail, în timp ce își propune să revitalizeze buticuri existente în întreaga lume, potrivit Fashion United.

Într-o declarație, Versace a spus că va deschide o serie de noi magazine emblematice în „orașe cheie globale”, alături de lansarea la nivel mondial a unui nou concept de tip boutique, conceput pentru a oferi vizitatorilor un sentiment clar al universului Versace.

Acest nou model de magazin a fost introdus în septembrie la nava emblematică renovată a Versace din Paris și la noile buticuri din Shanghai și Tokyo. Versace adaugă că intenționează să implementeze noul concept în întreaga sa rețea de magazine de 212 buticuri din întreaga lume, urmând pe listă noile locații din Los Angeles și New York.

Conceput în marmură și ceramică, cu accente aurii, magazinul a fost conceput pentru a rămâne fidel materialelor din moștenirea italiană a Casei și a evidenția codurile sale unice de lux. Spațiul de vânzare cu amănuntul își propune să completeze și să amplifice întreaga linie de produse Versace, oferind în același timp clienților sentimentul de „o experiență completă, atotcuprinzătoare”.

Directorul executiv al Versace, Emmanuel Gintzburger, a declarat: „Recentele deschideri în orașe cheie de lux – Shanghai, Paris, Tokyo sau în curând LA și NYC – vor consolida poziționarea de lux a Casei și sunt încântat să continui această strategie până în 2023. si dincolo.”

În plus, Versace a încheiat un parteneriat cu Board International pentru a-și transforma planificarea retailului, deoarece urmărește să optimizeze procesele de alocare, reaprovizionare articolelor, pentru a rămâne în fața provocărilor în evoluție ale aprovizionării globale și a schimbării obiceiurilor de cumpărare ale consumatorilor.

Board, un furnizor global de soluții de planificare inteligentă, va ajuta Versace să „planifice mai inteligent”, renovându-și procesul global de planificare a articolelor și calculând nivelurile țintă a stocurilor în raport cu alocările inițiale. Rezultatul va fi „un proces de reaprovizionare mai sofisticat”, explică Board, care va oferi previziuni mai precise, luând în considerare rata de returnări și transferuri între magazine, cu scopul final de a îmbunătăți și optimiza pozițiile stocurilor de-a lungul întregului lanț de distribuție.

Francesco Loporcaro, manager IT la Versace, a declarat: „Platforma de planificare inteligentă a Board-ului oferă soluțiile flexibile și ușor de utilizat necesare pentru a sprijini inovația și creșterea mărcii noastre.

„Selecția noastră de Board a fost influențată de expertiza sectorului și calificată de principalele companii de consultanță, demonstrând fiabilitatea tehnologiei Board. Toate acestea împreună au dovedit capacitatea Consiliului de a sprijini evoluția ambițioasă a procesului nostru de planificare.”

Marco Limena, directorul executiv al Board International, a adăugat: „Suntem încântați că un brand la fel de important pentru peisajul retailului de lux precum Versace a selectat Board. Strategia omnicanal combinată cu nevoile în schimbare ale clienților și provocările lanțului de aprovizionare necesită o evoluție continuă și inovare a proceselor de planificare ca răspuns la provocările în evoluție de pe piața de retail.”

scroll to top