Închide

Nestlé România a preluat operațiunile Solgar

Avatar
Nestle
Timp de citire: < 1 minut

Nestlé Romania, parte a Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, anunță că a preluat operațiunile Solgar, companie de suplimente alimentare, și va comercializa direct aceste produse pe piața locală.

Această tranzacție urmează finalizarea, în august 2021, a achiziției de către Nestlé a mărcilor de bază ale companiei Bountiful.

Transferul include preluarea unui grup de angajați foarte specializați pentru a asigura continuitatea afacerii. Atât brandul, cât și resursele umane dedicate afacerii Solgar vor fi integrate în organizația Nestlé România, ca parte a diviziei Nestlé Health Science, transmite Wall-Street.ro.

„Achiziția Solgar este o contribuție importantă în ceea ce privește oportunitățile de creștere pentru compania noastră. Suplimentele alimentare reprezintă o piață extrem de atractivă în România, această achiziție fiind o mare oportunitate pentru Nestlé Health Science de a-și crește prezența pe piața locală, inclusiv prin preluarea unei echipe dedicate, care are expertiza necesară pentru a funcționa cu succes într-o industrie specializată”, spune Alessandro Zanelli, Nestlé Market Head South and Eastern Europe Market.

Nestlé Health Science a achiziționat Bountiful Company în 2021. Una dintre mărcile achiziționate este Solgar, fondată în 1947 în Lower Manhattan, New York. Produsele Solgar au fost distribuite în România din 2012 de către Isoplus, o companie fondată în 1986 în Grecia. În 1992, Isoplus a început să coopereze cu compania americană de suplimente alimentare Solgar, devenind reprezentantul și distribuitorul oficial al acestor produse pentru Grecia, iar mai târziu pentru alte țări din regiune.

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995.

scroll to top