Închide

NFL curtează tot mai intens Europa: celebrul ”Santiago Bernabeu” va găzdui un meci în 2025

Avatar
soccer field

Fotografie de Vienna Reyes pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Stadionul Santiago Bernabeu al echipei Real Madrid va găzdui un meci din sezonul regulat al NFL, liga profesionistă de fotbal american, în 2025, a anunţat forul cu câteva zile înainte de Super Bowl, potrivit agenției France-Presse, citată de News.ro.

Acesta va fi primul meci din NFL care va avea loc în Spania.

“Desfăşurarea unui meci la Madrid în 2025 subliniază influenţa globală în continuă expansiune a ligii şi ambiţia puternică de a aduce sportul nostru în faţa cât mai multor fani din întreaga lume”, a precizat şeful NFL, Roger Goodell, într-un comunicat.

De la finalizarea lucrărilor majore de modernizare în 2023, stadionul lui Real Madrid poate primi aproape 85.000 de spectatori. Clubul madrilen a instalat un acoperiş retractabil şi tribune detaşabile.

50 de meciuri din sezonul regulat al NFL s-au disputat în străinătate în istoria acestui campionat profitabil, de la Londra la Munchen, trecând prin Frankfurt, Ciudad de Mexico şi Toronto.

În 2024, stadionul Corinthians din Sao Paulo, rezervat de obicei fotbalului, va găzdui şi el un meci, primul în America de Sud.

Acest anunţ intervine în contextul în care duminică, la Las Vegas, va avea loc marele eveniment al NFL, Super Bowl, care va opune echipele San Francisco 49ers şi Kansas City Chiefs.

scroll to top