Închide

O cafenea din Marea Britanie introduce cești comestibile în încercarea de a reduce deșeurile

Avatar
Homepage The Cup 520x441px

foto: cupffee.me

Timp de citire: 2 minute

Cupffee este o companie Eco-FoodTech care produce cești de cafea comestibile. Cu sediul în Plovdiv, Bulgaria, compania a ajuns în atenția presei internaționale după ce a început să furnizeze ceștile-vafe unei cafenele șic din Bristol, Marea Britanie, potrivit FoxNews.

Ceștile sunt fabricate din grâu și orz și sunt similare cu vafele de înghețată, dar au o rezistență sporită, de 40 de minute. Producătorii bulgari oferă o soluție ecologică pentru a reduce microplasticele și pentru a crea o alternativă la ceștile din carton.

Edible coffee cups

Cupffee a început producția industrială în 2018 și în 2022 a atins o capacitate de producție de 2,5 milioane de cești lunar, ajungând la clienți din peste 18 țări din întreaga lume. Marca bulgară a fost, de asemenea, servită la bordul primului zbor fără plastic al Etihad Airways de la Abu Dhabi la Brisbane, potrivit prezentării companiei.

Zero Green este un magazin sustenabil din Bristol, Anglia, care este cunoscut pentru că este un magazin fără deșeuri – din toate punctele de vedere. Magazinul a introdus în meniul său și ceștile de cafea comestibile produse de Cupffee, astfel încât clienții să își poată bea cafeaua într-o ceașcă tip vafă, apoi să o mănânce.

Un barista de la Zero Green a declarat pentru Bristol Live că ceștile sunt făcute din grâu și orz. „Seamănă foarte mult cu un fel de napolitană groasă de înghețată, așa că are un fel de gust de nucă și de grâu”, a spus barista.

Selecțiile „Cupffee” sunt făcute dintr-o versiune mai groasă a unui cornet de înghețată; se spune că au un gust foarte asemănător și se pare că vor rezista suficient de mult timp pentru a ține cafeaua în timp ce este savurată. „Nice to eat you!”, spune ambalajul – care este biodegradabil.

Compania bulgară a atras o investiție de 1,8 milioane de euro într-o rundă de strângere de capital condusă de compania bulgară de capital de risc Eleven Ventures, potrivit presei specializate.

scroll to top