Închide

O companie aeriană din SUA renunță la Starbucks și creează o cafea care are un gust mai bun în aer

Avatar
231004153714 Embargoed 01 Alaska Airlines Custom Coffee

foto: Alaska Airlines

Timp de citire: 2 minute

Consumul de cafea proastă este doar unul dintre multele dezavantaje ale zborului. Alaska Airlines crede că are o soluție.

Compania a creat un amestec personalizat cu Stumptown, un prăjitor din Portland, pentru a obține o cafea care este imună la efectele schimbării de altitudine pe care le creează de obicei cafeaua servită în aer, inclusiv gustul amar și slab.

Cafeaua personalizată, o premieră pentru o mare companie aeriană, va fi servită exclusiv la toate zborurile Alaska și ale transportatorului său regional Horizon Air, începând cu 1 decembrie, transmite CNN.

Gustul și mirosul sunt combinate în mod inextricabil, iar simțul olfactiv al oamenilor este modificat în mod semnificativ în cer. Mâncarea și băuturile au un gust diferit deoarece cabinele presurizate scad nivelul de oxigen din sânge, ceea ce reduce capacitatea receptorilor olfactivi (adică capacitatea de a mirosi). Aerul extrem de uscat din cabină, cu un nivel de umiditate mai mic decât cel din deșertul Sahara, afectează, de asemenea, nasul.

Pentru a combate aceste efecte, Alaska a apelat la Holler Mountain de la Stumptown, un amestec mediu-întunecat, pentru bază, apoi l-a infuzat cu note mai energice care au gust de bezele, unt rumenit și caramel, precum și cu o “notă delicată” de uleiuri de citrice și esență de cireșe. Ca urmare, notele cafelei au un gust mai “complex” atunci când este consumată în aer.

Cafeaua a fost dezvoltată timp de un an, compania aeriană declarând pentru CNN că au fost testate 20 de versiuni diferite, inclusiv în timpul zborurilor și cu ajutorul unor sondaje în orb. Alaska a testat chiar și gustul amestecului cu cremă și prăjituri Biscoff pentru a “asigura cea mai bună combinație”.

Cu toate acestea, parteneriatul proaspăt încheiat cu Stumptown înseamnă că Alaska pune capăt parteneriatului său de zece ani cu o altă companie de cafea din Seattle, Starbucks. Alaska a declarat că este “recunoscătoare prietenilor noștri de la Starbucks și mândră că a servit cafeaua lor la bordul zborurilor noastre timp de ani de zile”. (Delta Air Lines, care are un hub important în Seattle, încă servește Starbucks pe zborurile sale).

“Cafeaua din avion este adesea o glumă pentru mulți călători”,

a declarat pentru CNN Edward Russell, editor al buletinului informativ Airline Weekly pentru publicația Skift, din industria turismului.

“De aceea, companiile aeriene încearcă adesea să își îmbunătățească jocul cu diverse mărci globale de cafea; în ciuda acestui fapt, majoritatea opțiunilor de la bord sunt mediocre.”

El a adăugat că se îndoiește că această cafea personalizată va atrage noi clienți pentru compania aeriană, dar noul parteneriat cu Stumptown “seamănă mai mult cu ceea ce face compania aeriană cel mai bine”, adică să stimuleze afacerile din Pacific Northwest. Alte companii regionale deservite pe Alaska includ brânzeturile Tillamook, înghețata Salt & Straw și cocktailurile conservate Straightaway.

scroll to top