Închide

O răpire, un atac terorist și zero facultăți. Adani devine cel mai bogat om din Asia

Avatar
Adani Group Realtymyths News 1 900x520

foto: realtymyths.com

Timp de citire: 2 minute

Miliardarul indian Gautam Adani l-a depășit pe compatriotul său, Mukesh Ambani, drept cel mai bogat om din Asia. Averea lui Adani a crescut cu 12 miliarde de dolari în acest an, ajungând acum la o valoare netă de 88,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Potrivit indicelui, Adani a urcat luni pe primul loc, depășindu-l pe CEO-ul Reliance Industries Ltd., Mukesh Ambani, el însuși cu o avere netă de 87,9 miliarde.

Potrivit Business Insider, cea mai mare parte a averii afaceristului de 59 de ani provine din acțiuni deținute sub umbrela Adani Grup, trust pe care el l-a fondat.

Fondatorul Adani Group, în vârstă de 59 de ani, controlează companii din domenii diverse, de la porturi și aerospațiale, la energie termică și cărbune.

În special acțiunile Adani Green Energy au crescut cu peste 44% până în acest moment, în 2022, în vreme ce acțiunile companiei de electricitate Adani Transmission au crescut cu 15%.

La fel ca alți miliardari din întreaga lume, Adani și-a văzut fondurile explodând în timpul pandemiei. Grupul Adani a avut rezultate excepționale pe bursa indiană în această perioadă. Anul trecut, pe vremea aceasta, averea lui valora mai puțin de 40 de miliarde de dolari. Cu această creștere uriașă, el l-a depășit pe antreprenorul Indiei, Mukesh Ambani, pentru a deveni a 10-a cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit CNN, acțiunile Adani Enterprises au crescut cu peste 1.000% la Bursa Națională de Valori din Mumbai din iunie 2020, semn că investitorii sunt optimiști cu privire la capacitatea lui Adani de a miza pe sectoare precum infrastructura și energia regenerabilă, care sunt cheia obiectivelor economice stabilite de prim ministrul Narendra Modi.

Acesta nu a fost singurul cutremur pe care l-a văzut recent topul miliardarilor. Săptămâna trecută, Meta (FB), compania-mamă a Facebook, a suferit un colaps istoric pe piața de valori, fapt care i-a scăzut averea personală lui Mark Zuckerberg cu peste 30 de miliarde de dolari. CEO-ul și co-fondatorul Meta se află acum pe locul 13 în Bloomberg Billionaires Index.

Adani s-a descurcat bine pentru cineva care a abandonat facultatea, pentru a lucra în trierea de diamante în anii 1980, potrivit revistei Business Today. În 1988 ea început să lucreze în import-export de alte mărfuri și s-a extins treptat în alte industrii contractând împrumuturi, a raportat Financial Times.

El a supraviețuit, de asemenea, și unor evenimente extrem de periculoase.

În 1998, Adani a acuzat un grup de bărbați că l-au răpit pe el și pe însoțitorul său, Shantilal Patel, potrivit The Indian Express. El și Patel au fost eliberați doar după ce răpitorii lor au primit o răscumpărare de 2 milioane de dolari.

În 2005, șase bărbați au fost scutiți de acuzații din cauza lipsei de probe, a raportat NDTV. În 2018, alți doi bărbați trimiși în judecată au fost achitați după ce procurorii nu au reușit să stabilească legăturile lor cu presupusa răpire, a informat Times Now India.

Adani a fentat moartea și în timpul atacurilor teroriste din 2008 de la Mumbai. Miliardarul se afla la hotelul Taj Mahal din centrul orașului când militanții au asediat clădirea și s-a ascuns în subsol până a doua zi când au venit ajutoare. Atacurile din oraș au provocat 166 de morți.

scroll to top