Închide

O țară scandinavă anunță prelungirea controalelor la frontiere până în mai, anul viitor

Avatar
Schengen Internal Border Controls

Foto: Schengenvisa.eu

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie vizând Suedia, unde autorităţile au decis prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la 11 mai 2021.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile guvernamentale au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la data de 11 mai 2021. Se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională)”, arată MAE, într-un comunicat de presă transmis vineri seară.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul Suediei pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://stockholm.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

scroll to top