Închide

Oficial: Pirelli rămâne furnizor de pneuri în F1 încă cel puțin patru sezoane

Avatar
max, verstappen, red

Fotografie de randomwinner pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Pirelli şi-a prelungit contractul ca furnizor exclusiv de pneuri pentru Campionatul Mondial de Formula 1 (F1) încă cel puţin patru sezoane, până la sfârşitul anului 2027, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, fiind furnizorul preferat în locul celor de la Bridgestone. Pirelli este furnizor pentru Formula 1 încă din 2011, anunță site-ul oficial F1.com.

În același interval de timp, tot constructorul italian Pirelli va furniza pneurile și pentru seriile-suport, campionatele F2 şi F3.

”Pirelli a fost prezentă la cel mai înalt nivel în motorsport timp de mulţi ani şi sunt convins că va continua să demonstreze inovaţie şi excelenţă pe scena mondială. Formula 1 reprezintă o provocare unică pentru furnizorii de pneuri, iar Pirelli a demonstrat un angajament deosebit pentru a produce anvelope care să răspundă cerinţelor extreme ale acestor maşini incredibile. Activitatea va continua în anii următori pentru a face progrese suplimentare în ceea ce priveşte performanţa şi durabilitatea, iar Pirelli este ferm angajată să le realizeze pe ambele”, a comentat preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem.

De-a lungul colaborării dintre F1 și Pirelli, italienii au răspuns cu brio la o serie de provocări sportive și tehnice, printre care solicitarea F1 de a livra anvelope de 13 inci cu degradare ridicată pentru 2011, anvelope mai late în 2017 și, în cele din urmă, introducerea pneurilor folosite în acest moment, cauciucurile de 18 inci, folosite din 2022.

“Suntem încântaţi să ne extindem prezenţa în Formula 1 şi în campionatele suport. Datorită impulsului Liberty Media şi sprijinului FIA, acest sport trece printr-o perioadă de creştere extraordinară, atât în ceea ce priveşte audienţa, cât şi expansiunea globală, şi câştigă popularitate şi în rândul generaţiilor tinere. Inovaţia şi tehnologia sunt în ADN-ul Pirelli, iar Formula 1 este laboratorul în aer liber suprem nu numai pentru a încerca şi testa noi soluţii tehnice, ci şi pentru a accelera noi procese de cercetare, dezvoltare şi producţie în domeniul fabricării pneurilor”, a declarat Marco Tronchetti Provera, vicepreşedinte al Pirelli.

În ultima perioadă, Pirelli s-a concentrat puternic pe activitățile de cercetare și dezvoltare a unor soluții sustenabile pentru producția de anvelope, ca parte a sprijinului italienilor pentru obiectivele de sustenabilitate stabilite de Formula 1, care își propune obiectivul Net Zero Carbon până în 2030. De altfel, din 2024, toate anvelopele utilizate în cursele de F1 vor fi certificate FSC (Forest Stewardship Council).

Aceasta lucru înseamnă că FSC a confirmat faptul că plantațiile componentelor forestiere ale anvelopelor sunt gestionate într-un mod care asigură și protejează biodiversitatea și aduce beneficii vieții comunităților locale și lucrătorilor din industria de profil, asigurând în același timp sustenabilitatea economică.

scroll to top