Închide

Fără măști și distanțare fizică la deschiderea de luni a Operei din Barcelona

Avatar

foto: liceubarcelona.cat

Timp de citire: 2 minute

Spectatorii care vor lua parte la primul concert de după ridicarea stării de alertă, la opera Liceu din Barcelona, nu vor avea nevoie de măşti sau de mănuşi şi nici nu li se va cere să păstreze distanţa fizică.

Instituţia culturală catalană a anunţat că organizează un spectacol al unui cvartet de coarde care va interpreta Crizantemele, de Puccini, pentru niște plante. Totodată, melomanii din afara regnului vegetal vor putea audia concertul care va fi transmis prin livestream.

Directorul artistic al operei Liceu, Victor Garcia de Gomar, spune că spectacolul este menit să ne ajute să ne gândim la actuala etapă a condiţiei umane şi modul în care, în timpul carantinei, am devenit „un auditoriu privat de posibilitatea de a fi un public”.

La concertul interpretat de cvartetul Uceli pentru „regnul vegetal” luni, 22 iunie, de la ora 17 „oamenii vor deveni spectatorii propriei lor cronici sociale”, a spus Garcia de Gomas.

foto: liceubarcelona.cat

Plantele vor fi livrate ulterior unui număr de cadre medicale, însoțite de un certificat din partea artistului.

Liceu, una dintre cele mai mari și mai importante săli de operă din lume, salută și conduce astfel un act extrem de simbolic, care apără valoarea artei, muzicii și naturii ca o scrisoare de introducere a revenirii noastre la activitate.

Acest dialog între teatre și artele vizuale dă continuitate proiectului artistic implementat de Víctor Garcia de Gomar și va fi, de asemenea, preludiul sezonului 2020/21, plin de sinergii și întâlniri între disciplinele artistice.

Eugenio Ampudia, artistul conceptual care se află în spatele spectacolului, spune că şi-a propus să reflecte ceea ce se petrece în Spania şi în lumea întreagă, unde Covid-19 i-a silit pe oameni să se retragă din zonele publice.

foto: liceubarcelona.cat

„Într-o vreme când o parte importantă a omenirii s-a baricadat în spaţii închise şi a fost obligată să renunţe la mişcare, natura a înaintat pentru a ocupa spaţiile pe care noi le-am cedat”,

spune Ampudia.

La finalul concertului, plantele vor fi donate unui număr de 2.292 de lucrători sanitari din prima linie, în special de la Spitalul Clinic din Barcelona, drept mulţumire pentru eforturile depuse în ultimele luni.

scroll to top