Închide

Opt bănci, undă verde din partea UE pentru a participa la emisiunile sale de obligaţiuni

Avatar
money, bank note, euro

Fotografie de moerschy pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Opt bănci care până acum au fost excluse de la participarea la emisiunile de obligaţiuni sindicalizate, care finanţează programul de relansare al Uniunii Europene de 800 de miliarde de euro (950,7 miliarde de dolari), vor fi autorizate să ia parte la viitoarele emisiuni, a anunţat vineri Comisia Europeană, transmite Reuters.

Executivul comunitar nu a dezvăluit numele băncilor pentru care a fost ridicat embargoul, însă o sursă din interiorul Comisiei a dezvăluit pentru Reuters că băncile Nomura, UniCredit, Credit Agricole, JPMorgan, Citigroup, Barclays, Bank of America şi Deutsche Bank pot de acum încolo să ia parte la emisiunile de obligaţiuni. Sursa a precizat că aceste bănci au fost incluse pe lista băncilor cărora li s-a cerut vineri să trimită propuneri, o etapă care precede următoarea emisiune de obligaţiuni pentru fondul de relansare.

Comisia Europeană continuă să analizeze celelalte două bănci care sunt vizate în continuare de embargo. Băncile respective, Natixis şi NatWest, au refuzat să facă orice comentarii.

Marţi, Uniunea Europeană a strâns 20 de miliarde de euro la prima emisiune de obligaţiuni pentru finanţarea Fondului european de relansare.

Însă un număr de 10 mari bănci, precum JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Bank of America Corp. şi Barclays Plc, au fost excluşi de la această emisiune de obligaţiuni.

Cele zece bănci au fost temporar excluse de la participarea la aceste tranzacţii foarte profitabile până când blocul comunitar va decide că au făcut suficient pentru a rezolva precedentele nereguli constatate de autorităţile de reglementare.

Cele opt bănci au furnizat informații care permit Comisiei să concluzioneze că excluderea lor ulterioară de la participarea la tranzacțiile sindicate la emiterea de obligațiuni din UE nu este justificată, a spus Comisia într-un e-mail.

Surse familiare cu subiectul au declarat pentru Reuters, la începutul acestei săptămâni, că Comisia Europeană ar putea da în curând undă verde acelor bănci interzise să revină, după ce au luat măsuri pentru a atenua preocupările UE.

scroll to top