Închide

Pandemia a eliminat Bangladeshul din topul producătorilor de haine. Dar locul 2 rămâne în Asia

Avatar
Indutria Textila Vietnam

Foto: marketbulletin.com

Timp de citire: < 1 minut

Vietnam a eliminat Bangladeshul de pe locul al doilea în clasamentul internațional al exportatorilor de îmbrăcăminte. În timp ce ambele țări au văzut cifrele lor de export în scădere din cauza crizei coronavirusului, declinul din Bangladesh a fost mult mai accentuat. Tocmai pandemia a fost cea care a lovit puternic Bangladeshul.

Anul trecut, Vietnamul a exportat îmbrăcăminte în valoare de 24,4 miliarde de euro, scrie FashionUnited. Aceasta reprezintă 6,4% din exporturile globale de îmbrăcăminte.

Ponderea Bangladeshului, al doilea cel mai mare exportator de îmbrăcăminte din lume din 2010, a scăzut de la 6,8% în 2019 la 6,3% în 2020.

China rămâne, de departe, cel mai important jucător din industrie cu o cotă de piață de 31,6%, o spun cifrele Organizației Mondiale a Comerțului.

În cantități absolute, atât Vietnamul, cât și Bangladeshul au exportat mai puține articole de îmbrăcăminte din cauza crizei coronavirusului, dar impactul în Bangladesh a fost mult mai important. Dacă aceasta este o schimbare structurală a producției rămâne de văzut: lucrurile vor depinde de modul în care ambele țări își vor reveni după pandemie.

scroll to top