Închide

Pandemia i-a stricat de cap pe șefi: 8 din 10 executivi au avut probleme de sănătate mintală

Avatar
youtuber, blogger, screenwriter

Fotografie de lukasbieri pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Aproape 80% dintre directorii corporativi chestionați într-o cercetare realizată de o companie de asigurări s-au confruntat cu probleme de sănătate mintală în timpul pandemiei de coronavirus, determinându-i pe mulți dintre ei să își reevalueze și să își îmbunătățească echilibrul dintre viața profesională și cea privată, anunță Reuters.

Oficialii de top din Franța și Egipt au fost cei mai predispuși să își recalibreze post-pandemie, urmați de cei din Emiratele Arabe Unite, Statele Unite și Marea Britanie, potrivit unui sondaj realizat pe un eșantion de aproximativ 2.000 de persoane cu venituri mari și poziții de vârf în companii, de către compania de asigurări de sănătate Bupa Global.

Criza COVID-19 i-a obligat pe mulți oameni, inclusiv pe top manageri, să lucreze de la distanță, deoarece guvernele au impus măsuri radicale pentru a reduce răspândirea pandemiei, punând o presiune asupra bunăstării fizice și mentale a persoanelor.

Directorii chestionați au declarat că intenționează să facă mișcare cu mai multă regularitate, să aibă o dietă mai bună, să-și facă timp pentru meditație și să petreacă mai mult timp cu familia și prietenii, potrivit sondajului.

”Pandemia are un impact atât de puternic asupra sănătății mintale, așa încât este foarte important ca liderii de business să acționeze pentru a-și rezolva orice problemă, atât personal, cât și la nivelul organizațiilor lor”, a spus directorul medical al Bupa, Luke James.

Sondajul a constatat, de asemenea, că mai puțin de 1/3 dintre participanți intenționează să continue să lucreze de acasă, iar 1/4 dintre aceștia intenționează să își reducă programul de lucru.

Femeile erau mai predispuse decât bărbații să opteze pentru munca de acasă, deși în cazul în care munca de acasă se suprapunea cu creșterea copiilor, opțiunea era mai puțin luată în calcul.

”Oricine lucrează de acasă împreună cu copii mici în jur sau încearcă să jongleze între muncă și școală online știe că nu este deloc ușor”, a spus directorul general al Bupa, Sheldon Kenton.

Pe măsură ce granițele dintre viața profesională și spațiul personal se estompează, aproximativ o cincime din persoanele cu venituri mari chestionate în cadrul cercetării au declarat că vor lucra de la distanță din casele lor de vacanță, în condițiile în care călătoriile și întâlnirile de afaceri față în față sunt tot mai puține.

scroll to top