Închide

Pandemia și inundațiile au afectat producția de ceai din India. Prețul mediu, nou maxim istoric

Avatar
tee, herbs, mix

Fotografie de Couleur pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Producţia de ceai a Indiei a scăzut cu 9,7% în 2020 comparativ cu 2019, din cauza inundaţiilor şi a restricţiilor de mişcare introduse în contextul coronavirusului, ceea ce a majorat cu o treime preţul mediu până la un nou maxim istoric, a anunţat joi organismul de stat Tea Board, informează Reuters.

Creșterea prețurilor a susținut industria asiatică a ceaiului indian, care se lupta cu creșterea costurilor de producție, dar a redus exporturile din țara din sudul Asiei.

În 2020, India a produs 1255,60 milioane de kilograme de ceai, în scădere cu 9,7% față de acum un an, deoarece inundațiile au deteriorat grădinile de ceai din nord-estul statului Assam – care reprezintă peste jumătate din producția Indiei – unde producția fusese deja redusă prin restricții ale mișcării forței de muncă din cauza pandemiei de coronavirus.

Producția mai mică a ridicat prețurile medii ale ceaiului în 2020 cu 31% față de acum un an la un record de 184,69 rupii (2,53 dolari) pe kg, potrivit datelor compilate de Tea Board.

Prețurile mai mari, însă, au redus exporturile de ceai din India, a declarat un exportator din orașul Kolkata din estul Indiei.

Prețurile indiene au crescut, dar prețurile din Sri Lanka și Kenya concurente nu au crescut. Cumpărătorii s-au mutat în aceste două țări, a declarat exportatorul, care a refuzat să fie numit.

Exporturile de ceai din India în primele 11 luni ale anului 2020 au scăzut cu 18,2% față de anul precedent, cu 187,92 milioane kg, a spus acesta.

India, al doilea cel mai mare producător de ceai din lume, exportă clasa CTC (crush-tear-curl) în special în Egipt și Marea Britanie, soiul ortodox fiind livrat în Irak, Iran și Rusia.

În ultimele câteva luni, în partea de nord-est a țării producătoare de ceai au căzut precipitații semnificative, iar acest lucru ar duce la o producție mai mare în 2021, a declarat Sujit Patra, secretar la Indian Tea Association.

Ne așteptăm la recoltă de calitate mai bună anul acesta. Exporturile noastre sunt, de asemenea, de așteptat să crească pe măsură ce țările importatoare cheie se recuperează de la COVID-19 care și-a limitat achizițiile anul trecut, a spus Patra.

scroll to top