Închide

Pandemie cu gust de cafea. Nespresso, investiție-gigant în extinderea producției

Avatar
Nespresso Clooney

Foto: nespresso.com

Timp de citire: < 1 minut

Pe măsură ce cererea de cafea a crescut constant, Nespresso, divizie a grupului elvețian Nestlé pe piața capsulelor premium de cafea, a luat decizia de a mări producția din Elveția.

Extinderea centrului din Romont presupune o investiție estimată la 170 de milioane de dolari, bani folosiți pentru o nouă hală, construită pe un hectar de teren, cu zece linii de producție dedicate gamei Vertuo și Professional, potrivit informațiilor FoodBev Media.

Compania susține că extinderea producției va duce la crearea a 300 de noi locuri de muncă în următorii zece ani, peste cele 368 de posturi deja ocupate. Construcția va începe în iunie 2021 și primele noi linii de producție vor fi complet funcționale până în iunie 2022.

„În ciuda vremurilor pe care le trăim cu toții, această investiție strategică pe termen lung confirmă bunul mers al afacerilor Nespresso pe segmentul de cafea, un business început încă din 1986”, susține Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso.

În ultimii doi ani, Nespresso și-a consolidat operațiunile în Romont, Elveția, prin adăugarea a patru noi linii de producție și crearea a 50 de noi locuri de muncă. În 2018, compania anunța o investiție de 43,2 milioane de dolari pentru două noi linii de producție, precum și pentru un nou centru de inovare în domeniul cafelei.

Inaugurată în 2015, fabrica din Romont este principala locație de producției a espressoarelor și a capsulelor Nespresso Vertuo, distribuite apoi în toată lumea.

Mai multe aici...
scroll to top