Închide

Părintele Lidl si Kaufland, vânzări record în 2022. Dar nu e suficient. Anunță reduceri de personal

Avatar
Lidl Supermarket Retail Stop Copyright Info@afaceri.news

Copyright foto: contactati info@afaceri.news

Timp de citire: 2 minute

Retailerul german Schwarz Group a înregistrat vânzări record anul trecut. Cu toate acestea, compania-mamă a Lidl și Kaufland este doar moderat mulțumită și anunță reduceri de personal în acest an, potrivit Retail Detail.

Schwarz Group are multe de sărbătorit: lanțul său emblematic Lidl își sărbătorește anul acesta cea de-a 50-a aniversare, iar compania-mamă a avut un alt an record. În anul 2022, vânzările au crescut cu 15,4 %, ajungând la un nivel record de 154,1 miliarde de euro. Cu toate acestea, grupul german critică mai degrabă un “an stabil din punct de vedere financiar”, relatează Lebensmittel Zeitung.

Este într-adevăr frapant faptul că “sora mai mică” Kaufland a avut o performanță mai bună decât Lidl. Hipermarketurile Kaufland au crescut cu 16,1%, ajungând la 31,8 miliarde de euro, datorită achiziției a aproximativ 100 de magazine Real. La Lidl, vânzările au crescut cu “doar” 13,8 %, ajungând la 114,8 miliarde de euro, ceea ce este sub rata de inflație alimentară europeană de 15 %. În țările din afara Germaniei, vânzările Lidl au crescut cu 7,1 %, la 66,7 miliarde de euro, a dezvăluit anterior compania.

Schwarz nu a dezvăluit cifrele privind profitul, dar a recunoscut că inflația și creșterea ratelor dobânzilor apasă asupra grupului. Grupul nu a reușit să transfere în totalitate aceste creșteri de costuri către clienți. În Belgia, de exemplu, Lidl a înregistrat o pierdere record de peste cincizeci de milioane de euro. În alte țări, situația este mai nuanțată, dar marjele globale sunt în scădere.

Deosebit de îngrijorătoare sunt stocurile mari de produse nealimentare și costurile rezultate.

“Există economii la fiecare colț”, a declarat o sursă anonimă pentru Lebensmittel Zeitung.

De exemplu, numărul de posturi la sediul central a fost redus considerabil, cu excepția celor legate de IT. Proporțional, există, de asemenea, mai puține investiții, deoarece bugetul de investiții de 8 miliarde de euro a rămas același ca în anul precedent, în ciuda creșterii.

scroll to top