Închide

Parisul va construi un sistem de telecabină în valoare de 145 de milioane de dolari

Avatar
Http Cdn.cnn.com Cnnnext Dam Assets 220307162536 05 Paris Cable Car Station Temps Durables

Foto: CNN/Courtesy Île-de-France Mobilités

Timp de citire: 2 minute

Parisul găzduiește deja unele dintre cele mai populare atracții din lume, iar capitala Franței ar putea fi pe cale să obțină prima sa telecabină urbană. Planurile propuse pentru un tramvai aerian nou-nouț, lung de 4,5 kilometri, care să conecteze diverse suburbii din sud-est de metroul din Paris continuă, construcția urmează să înceapă în acest an, potrivit CNN.

Programat să se deschidă în 2025, proiectul „Cable 1” va călători din suburbia pariziană Villeneuve-Saint-Georges până la gara Pointe du Lac din Creteil în regiunea Île-de-France în doar 17 minute, mai puțin de jumătate din timpul unei călătorii cu autobuzul.

Randări pentru linia de telecabină, condusă de studioul de arhitectură Atelier Schall, tocmai au fost lansate, oferind o privire mai atentă asupra mult așteptatului proiect, care a eliminat recent studiile de fezabilitate pre-construcție.

Cable 1 (C1) are un preț estimat de 132 de milioane de euro (aproximativ 145 de milioane de dolari) și este de așteptat să deservească aproximativ 11.000 de persoane pe zi, cu doar 30 de secunde între cabine în orele de vârf. Fiecare cabină va avea loc pentru până la 10 pasageri.

În timp ce orașe franceze precum Brest și Grenoble dețin deja sisteme similare de telecabină, Cable 1 ar fi primul pentru Paris dacă ar fi aprobat. Cu toate acestea, alte câteva tramvaie aeriene propuse se află în prezent în diferite stadii de dezvoltare.

Propus pentru prima dată în 2008, Cable 1 a fost considerat necesar din cauza terenului deluros din Creteil, care deține și o linie de tren de mare viteză și o autostradă, făcând sistemele alternative de călătorie supraterane mai puțin practice.

Http Cdn.cnn.com Cnnnext Dam Assets 220307162518 01 Paris Cable Car Station Bois Matar
Foto: CNN/Courtesy Île-de-France Mobilités

Pentru realizarea sistemului, de-a lungul suburbiilor vor fi amenajați 33 de stâlpi albi, gândiți să „se integreze armonios” în peisaj.

„Transportul public din Ile-de-France, regiunile Ile-de-France și Departamentul Val-de-Marne au decis în 2016 să adauge un nou instrument inovator pentru soluții de transport public care le-a oferit rezidenților Île-de-France în rețeaua lor prima linie de transport urban cu telecabină din regiune”, spune Laurent Probst, director general pentru IDF Mobilites. „Marea propunere a grupului condus de Doppelmayr Franța va permite, în puțin peste patru ani, la peste 11.000 de oameni pe zi să economisească mult timp, mult confort și, poate, să viseze puțin la munte”.

Cable 1 va deservi în total cinci stații, Temps Durables și Emile Combes în Limeil-Brévannes, Emile Zola în Valenton și Bois Matar în Villeneuve-Saint-Georges, cu încheiere la Pointe du Lac în Créteil, situat la mică distanță de linia de metrou 8.

Fiecare stație va avea doar un etaj, pentru a se asigura că sistemul este „100% accesibil” pentru pasageri.

Parisul nu este singurul oraș european care introduce un sistem de telecabină. Anul trecut, Amsterdam a dat undă verde unei telecabine de 1,5 kilometri lungime, care va traversa râul IJ, legând Amsterdam-Vest și Amsterdam-Nord când va fi pusă în funcțiune în 2025.

La Londra, o telecabină construită peste râul Tamisa s-a străduit să atragă pasageri obișnuiți de la deschidere în 2012 și a reușit să evite doar secătuirea finanțelor pentru transportul orașului din cauza unui acord de sponsorizare profitabil care urmează să expire în curând.

scroll to top