Închide

Parteneriat | Companiile de resurse umane, implicate în selecția directorilor de școli

Avatar
Recrutaremanageri 1024x682

Foto: tdgresurseumane.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit detalii în emisiunea “Dosar de politician”, de la B1 TV, despre desfășurarea concursurilor pentru directori și directori adjuncți. Acesta a precizat că în procesul de selecție vor face parte și reprezentanți ai firmelor de recrutare:

„Pe 14 septembrie va începe concursul pentru postul de director și de director adjunct. Peste 10.000 de posturi. Pe 15 octombrie va fi proba scrisă, iar pe 22 decembrie va fi numirea, începând cu 10 ianuarie, prima zi a semestrului doi.

Deci pe parcursul primului semestru vom organiza aceste concursuri pentru prima dată, în parteneriat cu mediul economic.

Pentru comisiile de interviu vor furniza experți în resurse umane, acele firme care au departamente de resurse umane și expertiză în resurse umane. Acolo unde nu va fi posibil, vor fi supliniți de reprezentanți ai mediului universitar, va fi o persoană din 5. Alți doi membri vor fi din rândul profesorilor titulari, aleși prin vor secret, ceilalți dou vor fi reprezentanții inspectoratelor școlare și ai autorităților locale. Subiectele vor fi făcute la nivel național, prin care să se verifice abilitățile cognitive și abilitățile de leadership în management”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

scroll to top